Shqipëria ka qenë prej kohësh një vend pro-izraelit. A do ta ndryshojë këtë lufta e Hamasit?

Një sondazh online i shqiptarëve, i kryer nga Eduard Zaloshnja, tregoi simpati relativisht të fortë për Izraelin

Nga Izraeli në Ballkan: Shqipëri, Kosovë dhe Mali i Zi

Një reportazh i bukur, i shkruar nga gazetari amerikano-izraelit, Larry Luxner, për gazetën “The Times of Israel”

Maya Klinger Cohen: Shpëtimi i hebrenjve në Shqipëri, një mrekulli e Besës

Shkrimi i gazetarit amerikano-izraelit, Larry Luxner, botuar në gazetën e madhe “The Times of Israel”

Larry Luxner: Targat shqiptare dhe kosovare në Muzeun më të Madh të Botës

Në “Internationales Museum Für Nummernschilder und Verkehrsgeschichte” në Gjermani ndodhen 10 targa nga Shqipëria

Larry Luxner, gazetari izraelit i dashuruar me targat shqiptare: Hebrenjtë janë në borxh me shqiptarët

Në një intervistë për “Ballkan Update”, ai përshkroi përjetimet e udhëtimeve në Shqipëri ndër vite dhe pasionin për targat shqiptare.

Gazetari izraelit Larry Luxner: Një udhëtim targash në Shqipërinë e ndaluar dikur!

Artikull i Larry Luxner, i botuar në “Plates Magazine” dhe publikuar nga Retro.al

Amerikanët lavdërojnë Shqipërinë për shpëtimin e hebrenjve gjatë Holokaustit

Në një kohë të rritjes së islamofobisë, si dhe antisemitizmit si brenda dhe jashtë vendit, Stephen B. Jacobs thotë se, bota nuk duhet të harrojë kurrë sesi kombi mbizotërues mysliman i Shqipërisë u tha okupatorëve të tij nazistë të kohës së luftës pa kushte të pasigurta: Lini hebrenjtë tanë të qetë.

E para diplomatike: Izraeli dhe Kosova vendosin marrëdhënie përmes Zoom

Më 1 shkurt, për herë të parë në histori, dy vende kanë krijuar lidhje zyrtare në distancë – në këtë rast, gjatë një ceremonie 28-minutëshe të transmetuar përmes Zoom nga dy kryeqytetet gati 1,100 milje larg njëri-tjetrit.

“The Times of Israel”, lobimi i Metës: Izraeli të njohë sa më parë shtetin e Kosovës

Presidenti i vendit Ilir Meta i cili vizitoi Izraelin ka dhënë një intervistë për gazetën më të madhe në vend, “The Times of Israel”, ku ndër të tjera ka theksuar se “Izraeli duhet të njohë sa më parë Shtetin e Kosovës”.

Meta për ‘The Times of Israel’: Një nga mësuesit e mi më të mirë ka qenë hebre

Presidenti i vendit Ilir Meta i cili vizitoi Izraelin me rastin e Forumit të Pestë Botëror të Hololaustit (22-23 janar 2020), ka dhënë një intervistë për gazetën më të madhe në vend, “The Times of Israel”.