Pesë miliarderët që humbën 378 miliardë dollarë në 2022

Elon Musk ishte padyshim humbësi më i madh në 2022. Por ai nuk ishte i vetmi…

Carl Icahn, gjeniu hebre i Wall Street

86-vjeçari amerikano-hebre, aktualisht sipas “Forbes”, ka një pasuri prej 17.8 miliardë dollarë

100 izraelitët më të pasur, 274 miliardë dollarë në total

Kryeson Miriam Edelson, pronarja e “Las Vegas Sands” dhe gazetës “Israel Hayom” me 27.5 miliardë dollarë.

Themeluesit hebrenj të Google shtuan 14 miliardë dollarë në vetëm 24 orë

Larry Page dhe Sergey Brin, bashkëthemelues të Google, e bënë veten 14 miliard dollarë më të pasur në më pak se 24 orë, pasi Alphabet njoftoi rritjen e fitimit në raportin e tij tremujor.

Roman Abramovich i dhuron 5 milionë dollarë Agjencisë Hebraike për të luftuar antisemitizmin

Roman Abramovich ka dhuruar deri tani rreth 500 milionë dollarë për çështjet hebraike, veçanërisht në Rusi dhe Izrael, dhe më shumë se 2.5 miliardë dollarë donacione të përgjithshme bamirëse.

Kush është izraeliti më i pasur? Miriam Adelson, pronare e gazetës “Israel Hayom” (Izraeli Sot)

Miriam Adelson ka një vlerë të llogaritur prej 22 miliardë dollarësh.“Fondacioni Adelson” (The Adelson Foundation) derdh qindra miliona dollarë në donacione në Izrael dhe Shtetet e Bashkuara.

Moshe Kantor, miliarderi ruso-hebre me 500 mln USD koleksion arti

Me një pasuri prej 3.8 miliardë dollarë, ruso-hebreu Viatcheslav Kantor, i njohur me emrin Moshe Kantor, është personi i 546-ti në botë, sipas revistës së njohur amerikane, “Forbes”.