Çfarë ishte përplasja e fundit HAMAS-Izrael?

Rigels Lenja është studiues, PhD-kandidat, pranë Universitetit Ludwig Maximilian në Mynih të Gjermanisë.

Zgjedhjet dhe sfidat që përballet sot Izraeli

Rigels Lenja është studiues, PhD-kandidat, pranë Universitetit Ludwig Maximilian në Mynih të Gjermanisë

Besa e shqiptarëve, kodi i nderit që shpëtoi hebrenjtë

Fjala e mbajtur në seminarin e organizuar në “Western Galile College”, Akko, Izrael, në nderim të shqiptarëve që strehuan Hebrenjtë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Shqiptarët dhe hebrenjtë – një histori e pastër humanizmi

Nga Monika  Stafa Përvoja i ka mësuar të jenë herë të ashpër e herë dashamirës.

Libër për një mendjendritur

Me shkas nga libri “Herman Bernstein, ambasador i SHBA-së në Shqipëri (1930-1933), i M. Berishës.

Terrorizmi dhe kultura e dhunës

Nga Boaz Rodkin, Ambasadori i Izraelit në Shqipëri

Ata rrezikuan jetën e tyre

Monika Shoshori STAFA Shumë pak njerëz e dinë se mes shumë vendeve të pushtuara nga.

Kundër urrejtjes ndaj hebrenjve

Terrori islamik e mban Evropën të mbërthyer – në frikë. Fillimisht Franca këtë vit, pastaj.

Izrael, nëpër plagët e tokës së shenjtë

Rruga për në Jerusalemin lindor është shumë e vështirë. Rreth 15 minuta nga Muzeu i.

Si shpëtuan Hebrenjtë në Shqipëri në kohën e Mbretit Zog

Nga Sulejman Gjana /Kryetar i PLL Trajtimi i pranisë dhe strehimit të hebrenjve në vendin.