Izraeli zhvillon një robot luftarak që shpëton jetë

Israel Aerospace Industries ka zhvilluar një robot luftarak shumë të manovrueshëm që do të jetë në gjendje të kryejë misionet përkrah trupave tokësore, neutralizojë dhe paralajmërojë forcat lidhur me kërcënimet e fshehura në fushën e betejës.


Administrata për Zhvillimin e Armëve dhe Infrastrukturës Teknologjike të Ministrisë së Mbrojtjes së Izraelit ka përfunduar fazën e zhvillimit të sistemit Sahar: një eksplorues inxhinierik robotik dhe filloi fazën e testimit.

Sistemi u zhvillua për të kryer misionet operacionale në fusha të ndryshme, me theks në trajtimin e eksplozivëve dhe është një komponent i konceptit robotik para rojeve.

Sistemi përbëhet nga tre komponentë. I pari përbëhet nga një platformë roboti gjashtë tonesh i aftë për të manovruar së bashku me një mjet luftimi të blinduar me ose pa ndërhyrjen e një operatori.

Komponenti i dytë është teknologjik, duke përfshirë kitin robotik, një sistem me një shumëllojshmëri të mjeteve të ndjeshmërisë, kamerave të zgjuar, sensor lazer, skaner dhe radarë. Sistemi mund të përcaktojë një pengesë të njohur paraprakisht dhe nëpërmjet logjikës së para-programuar, ta kapërcejë atë.

LEXO DHE

 

Komponenti i tretë i robotit i zhvilluar nga Israel Aerospace Industries është komponenti i detyrës: kur pajisja identifikon një rrezik, ai transmeton një raport paralajmërues për forcat që operojnë në terren për vendosjen e saktë të tij.

Sistemi është një nga më të përparuarit në fushën e robotikës tokësore dhe tregon se IDF është në një pozicion shumë të avancuar në fushën e UAV-it nga toka, ajri dhe deti.

Shefi i Departamentit të Robotikës, Lt. Col. D. shpjegon: “Ne po zhvillojmë teknologji që parandalojnë rreziqet për jetën e luftëtarëve dhe një sërë aftësish shtesë operative duke vepruar me një roje robotike që manovron përpara forcave të linjës së frontit dhe mundëson guximin në fushën e betejës”.

 

Burimi: Ynetnews.co.il

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…

SPYZONE

A është “Carmel”, e ardhmja e pushkës izraelite?

Pushka automatike “Carmel” mund të jetë revolucioni i ardhshëm. Një armë e qëndrueshme dhe e besueshme, mund të jetë një…