Arkiva historike, shkëmbim i vlefshëm përvojash midis Izraelit dhe Shqipërisë

Ambasadori Dr. Bardhyl Canaj dhe drejtorja e Departamentit të Arkivës Historike në MEPJ, Prof.Asoc.Dr. Pranvera Tali (Dibra), zhvilluan një takim me zyrën qendrore të Arkivës Shtetërore të Izraelit


Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Dr. Bardhyl Canaj, si dhe drejtorja e Departamentit të Arkivës Historike në Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, Prof.Asoc.Dr. Pranvera Tali (Dibra), zhvilluan një takim me zyrën qendrore të Arkivës Shtetërore të Izraelit, me përfaqësues të lartë të institucionit izraelit.

“Takim shumë i frytshëm të Arkivat e Izraelit, mi ambasadorit Canaj, drejtueses së Arkiva të Shqipërisë, drejtorit të Ballkanit në Ministrinë e Jashtme të Izraelit, Dan Oryan dhe kolegëve të shquar nga Arkiva Shtetërore e Izraelit, Dr. Tsoref dhe Dr. Tractinsky, për të shkëmbyer praktikat më të mira”, shkruan në një mesazh të sajin të publikuar në rrjetin social Twitter.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Kompozitori i famshëm izraelit, Boris Pigovat: “Lule Bore” e meriton të jetë himni i “IsraAlb”

Boris Pigovat është një nga emrat më të mëdhenj të muzikës izraelite dhe asaj botërore. Kënga e famshme shqiptare “Lule…

SPYZONE

Izraeli, 7.5 miliardë dollarë në 2018 nga eksportet ushtarake

Vëllimi i shitjeve të kompanive të mbrojtjes izraelite pasqyroi dhjetëra marrëveshje në mbarë botën.