Roli i shoqërisë civile në parandalimin e radikalizmit dhe ekstremizmit që çojnë në terrorizëm

Urrejtja, ekstremizmi i dhunshëm dhe terrorizmi, sot janë një sfidë komplekse. Grupimet mbi bazën e urrejtjes, racizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm nuk përcaktohen më brenda kufijve por gjenden sot të shpèrndara duke e bërë më të vështirë parandalimin dhe luftimin e tyre. – Nga AISI – Agjensia Investigative dhe e Sigurisë së Informacionit


Nga AISI – Agjensia Investigative dhe e Sigurisë së Informacionit – IISA

Roli i shoqërisë civile në parandalimin e radikalizmit dhe ekstremizmit që çojnë në terrorizëm.

Urrejtja, ekstremizmi i dhunshëm dhe terrorizmi, sot janë një sfidë komplekse. Grupimet mbi bazën e urrejtjes, racizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm nuk përcaktohen më brenda kufijve por gjenden sot të shpèrndara duke e bërë më të vështirë parandalimin dhe luftimin e tyre.

Aktualisht, ende nuk ka një dialog, angazhim ose bashkërendim dhe bashkëpunim me shoqerinë civile ose aktorë të tjerë jo qeveritarë që të synojnë të paktën në konceptimin, njohjen dhe zhvillimin e politikave me qëllim parandalimin sa më shumë të radikalizmit, urrejtjes.

Shoqëria civile përfaqëson një shumëllojshmëri rolesh dhe angazhimesh për mbrojtjen dhe promovimin e vlerave tona të përbashkëta.
Për shkak të ndikimit dhe aftësisë së tyre, rinia, gratë, përfaqësuesit e komuniteteve, janë aktorët kryesorë të shoqërisë civile, të cilët pozicionohen qartë në adresimin e problemeve ndaj ndikimit të grupeve ekstremiste.

Roli i shoqërisë civile në parandalimin e radikalizmit dhe ekstremizmit që çojnë në terrorizëm.

Urrejtja, ekstremizmi i…

Posted by AISI – Agjensia Investigative dhe e Sigurisë së Informacionit – IISA on Tuesday, November 24, 2020

IZRAEL

Shpresë nga Izraeli, vaksinimi jep efekt: Zvogëlohet me 50% transmetueshmëria e virusit

Një “rreze shprese” nga Izraeli! Vendi është bërë model sa i përket shpejtësisë së vaksinimeve në të gjithë botën. Duket…

SHQIPËRI

Akademia e Shkencave e Shqipërisë miraton Përkufizimin Universal të Antisemitizmit

Institucioni ka promovuar historikisht studimin e Holokaustit dhe mësimet e tij; si i tillë, miratimi i përkufizimit të punës së…

KOSOVA

Ka studiuar në Izrael, Qëndrim Shkodra, fitues i çmimit “Ekonomistë të Rinj” nga Banka Qendrore e Kosovës

Në konferencën e fundvitit të mbajtur nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK), Guvernatori Fehmi Mehmeti ndau edhe çmimin për “Ekonomistë…

INTERVISTA

Ambasadori i Izraelit, Noah Gal Gendler: Ja përfitimet e Shqipërisë nga Forumi i Antisemitizmit!

Rezoluta per Anti-semitizmin, flet për televizionin informativ Fax News, Ambasadori Izraelit ne Shqiperi, Noah Gal Gendler

MILIARDERËT

Sheldon Adelson: Luftëtari

Në një jetë mahnitëse që zgjati gati nëntë dekada, Sheldon Adelson u ngrit nga varfëria e epokës së depresionit për…

Rezultati në pak sekonda, Izraeli zbulon testin e Covid përmes pështymës

Një test i pështymës i zhvilluar rishtazi nga qendra më e madhe mjekësore e Izraelit synon të përcaktojë në më…

SPYZONE

150 milionë euro kontratë, Izraeli furnizon Sllovakinë me sisteme moderne radarësh

Izraeli do të dorëzojë 17 sisteme radarësh të prodhuara nga Israel Aerospace Industries (IAI), tek Ministria Sllovake e Mbrojtjes në…