Çfarë do të ndodhte nëse Shqipëria do të bëhej Shteti Hebre?

Ideja u krijua nga një gazetar sionist britanik, Leo Elton, i cili udhëtoi në Shqipëri në 1935. – Shkrim i gazetës izraelite “Ha’haretz”

Isaac Herzog, shqiptarët kanë një mik të madh në “Shtëpinë e Bardhë” të Izraelit

Presidenti i 11-të i Izraelit ka shprehur dëshirën që të bëhet i pari që do të vizitojë Shqipërinë.

Si duhet t’i zgjerojnë shqiptarët lidhjet e miqësisë me Izraelin?

Kosova dhe Izraeli tashmë po kalojnë nga niveli i marrëdhënieve diplomatike të vendosura prej disa muajsh, në thellimin e marrënieve ekonomike, kultrore dhe të shumanëshme.

A po lajnë përfundimisht shtetet arabe duart e tyre nga palestinezët?

Qeveritë praktike po kërkojnë marrëdhënie të ndërsjellta me Izraelin.

Izraeli po lufton në tre fronte

Izraeli është përfshirë në një raund të ri dhe të rrezikshëm luftimesh me palestinezët në tre fronte të ndara.

Dr. Qazim Namani: Hebrenjtë e Kosovës mes dy Luftërave Botërore

Hebrenjtë e Kosovës para Luftës së Parë Botërore, midis dy Luftërave Botërore dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore – nga studiuesi Qazim Namani

Tetë strategët izraelitë që punuan për Ramën dhe Bashën në zgjedhjet e 25 prillit në Shqipëri

Jo më pak se tetë strategë izraelitë të fushatave ishin të përfshirë në zgjedhjet e fundit të Shqipërisë, duke përfshirë edhe zëdhënësin dikurshëm të Netanyahut, Jonatan Urich

Hillel Fuld: Keni para? Ja si mund të investoni në kompanitë dhe startapet izraelite

“Unë kam para dhe dua t’i përdor për të investuar në ndërmarrjet izraelite. Si mund të gjej startape interesante për të investuar? ” Këshilla nga bloger i njohur izraelit, Hillel Fuld, këshilltar strategjik i shumë kompanive në Izrael.

Marrëdhënia e vetme diplomatike, që Izraeli nuk ka mundësi ta humbasë

Është koha që vendimmarrësit izraelitë të pranojnë Hebrenjtë e Diasporës si një aset strategjik, të paçmuar të sigurisë kombëtare dhe të veprojnë në përputhje me rrethanat.

Qazim Namani: Prania e hebrenjve para dhe pas pushtimit osman të Kosovës

Sipas dokumenteve ushtarake serbe në vitin 1905 në Vilajetin e Kosovës jetonin 3000 hebrenj, më 1910 jetonin 3200, më 1915 vetëm 298 hebrenj jetonin në Vilajetin e Kosovës, çka do të thotë se të tjerët ishin shpërngulur në Turqi.