Shqipëria, 75 “Fisnikë Mes Kombeve” në Yad Vashem

Shqipëria ka 75 “Fisnike mes Kombeve” nga 25,271 që janë në total në Muzeun e.

Neki Babamusta: Si e shpëtuam familjen hebreje dhe ushtarët italianë në 1943

Ai është dekoruar së fundmi nga qeveria amerikane për kontributin e tij ndërkombëtar dhe demokracinë..

Biçakajt, fisnikët shqiptarë që shpëtuan 26 hebrenj nga Holokausti

Mefail dhe Njazi Biçaku nga Librazhdi jane vleresuar nga “Lidhja Izraelite kunder racizmit”-nje organizate e hebrenjve ne SHBA, pasi gjate periudhes se luftes, familja Biçaku strehoi ne shtepine e saj 26 hebrenj.

Ambasadori Cohen dhe Ministri Bumçi në Krujë

Ambasadori i Izraelit në Tiranë, David Cohen dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Aldo Bumçi.

Filmi Besa, The Promise

Londër:- Në mbrëmjen e 16 janarit 2014 në Pinner Sinagogë, një nga zonat me numrin.

Komuniteti kanadez hebre falenderon Shqiperine

Montreal, 24 dhjetor 2012- Komuniteti hebre në Montreal të Kanadasë falënderoi shqiptarët, për heroizmin e.

Shqiptaret qe shpetuan hebrenjte ne dokumentar

Dokumentari “Besa – The Promise” sfidon klishetë e vjetra rreth myslimanëve duke rikujtuar shqiptarët heroikë.

Shqiptarët që shpëtuan hebrenjte

Rexhep Hoxha ende kujton qartë atë ditë të vitit 1967 kur babai i tij ia.