Mbrojtja e hebrenjve në Shqipëri, në Vienë shfaqet dokumentari “The Albanian Code”

Në kuadër të Ditës së Kujtesës, që mbahet çdo vit, më 27 janar, për t’u bërë homazh viktimave të Shoah dhe për të nderuar të mbijetuarit, departamenti i informacionit i Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe “Ciné ONU” që funksionon pranë saj në Vjenë, Bruksel dhe Gjenevë, organizuan shfaqjen online në mbarë Europën të filmit “The Albanian Code” të regjisores Yael Katzir.

Dokumentari/ Shqiptarët, si rrezikuan për shpëtimin e hebrenjve gjatë Luftës II Botërore

“Hebrenjtë, e vërteta e shpëtimit”. Dokumentari me fakte dhe dokumente për historinë e shpëtimit të hebrenjve në Shqipëri u transmetua në ABC!

“Kodi Shqiptar”, dokumentari izraelit për shpëtimin e hebrenjve 

Dokumentari izraelit “Kodi Shqiptar”, i realizuar nga Yael Katzir, dhe që trajton rolin e shqiptarëve në shpëtimin e hebrenjve në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore

Shpëtimi në Shqipëri -“Rescue in Albania” (dokumentar)

Një film dokumentar rreth shpëtimit të hebrenjve në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore (LDB)..

Hebrenjtë në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore në Berat – dokumentar

Intervistë me myftiun e qytetit të Kuçovës, Z. Kujtim Civeja. Dokumentar nga studentja e Universitetit.

“Hebrenjtë në Shqipëri” – dokumentar i Channel One TV

“Hebrenjtë në Shqipëri” një dokumentar në në lidhje me shpëtimin e në Shqipëri të hebrenjve.