“Le Journal de Salonique”: Marrëdhënia e veçantë me hebrenjtë e filozofit dibran Riza Teufiku

“Le Journal de Salonique” ka botuar, me 1 shtator 1908, në faqen n°3, një shkrim mbi marrëdhënien e veçantë me hebrenjtë të filozofit dibran Riza Teufiku

Arshin Xhezo: Streha e madhe e shpirtit të popullit për shpëtimin e hebrenjve në Shqipëri

Reportazhi i botuar më 8 Prill 1988, në gazetën “Zëri i Popullit”, shkaktoi polemika të mëdha asokohe

Elbasani dhe hebrenjtë, histori dashurie

Sipas historianit Kujtim Bevapi, rreth 30% e popullsisë së lagjes ‘Kala’ në Elbasan përbëhej nga hebrenj.

Hebreja Hedy Lamarr, yll i Hollivudit që shpiku sistemin bazë të WiFi

Babai i saj, Emil, ishte nga hebrenjtë e Ukrainës së sotme, ndërsa nëna, Trude, një pianiste nga hebrenjtë e Hungarisë.

Hebrenjtë e Shqipërisë datojnë nga viti 1170 në arkivat e Venecias

Një tregtar Venecian me 24 mars 1281 kishte bërë tregti me dy vëllezër hebrenj nga Durrësi, Leo dhe Michel

Hillary Clinton e nderon me çmimin “Vital Voices Global”, Edi Rama: Heronj ishin shqiptarët që shpëtuan hebrenjtë

Ish-sekretarja amerikane të Shtetit, Hillary Clinton, ka nderuar kryeministrin shqiptar Edi Rama me çmimin “Vital Voices Global”, për strehimin e afganëve në Shqipëri.

Dokumentari/ Shqiptarët, si rrezikuan për shpëtimin e hebrenjve gjatë Luftës II Botërore

“Hebrenjtë, e vërteta e shpëtimit”. Dokumentari me fakte dhe dokumente për historinë e shpëtimit të hebrenjve në Shqipëri u transmetua në ABC!

Si ndikojnë votat hebraike në zgjedhjet amerikane

Tradicionalisht, Izraeli gëzon një mbështetje të gjerë nga partitë Demokratike dhe Republikane në Shtetet e Bashkuara, dhe mbrojtja ose shprehja e pikëpamjeve të mbështetjes për atë vend në forume ndërkombëtare nuk ka qenë kurrë një element i mosmarrëveshjes midis kandidatëve presidencialë të dy partive në dekadat e fundit