Mimi Kodheli: Të gjithë bashkë duhet të luftojmë antisemitizmin!

Deputetja: Ne do të kujtojmë përherë ata që humbën jetën gjatë Holokaustit

Ret.Gen Piro Ahmetaj: Me sakrifica sublime, shqiptarët u skalitën në memorjen e nderit të Izraelit

Mirënjohje 70 familjeve dhe çdo Shqiptari që me sakrifica sublime, e skalitën Shqipërinë në memorjen e nderit të Izraelit dhe mbarë njerëzimit të qytetëruar

Dita e Holokaustit, Meta: Krenar për popullin tonë!

Kreu i Partisë së Lirisë, Ilir Meta, ka përkujtuar viktimat e Holokaustit, ku Gjermania naziste ekzekutoi rreth 6 milionë hebrenj.

Begaj: Viktimat e Holokaustit, krim kundër njerëzimit!

Presidenti Bajram Begaj, letër Kuvendit të Shqipërisë, në seancën e posaçme për përkujtimin e viktimave të Holokaustit

Imami Labinot Maliqi: “We Remember”. Kosova shpëtoi shumë hebrenj!

Imami i njohur kosovar, me një foto-mesazh, iu bëri homazh viktimave të pafajshme hebreje gjatë Holokaustit

“Wall Street Journal”: Shqiptarët rrezikuan gjithçka për të shpëtuar hebrenjtë!

Shkruan për rolin e shqiptarëve gazeta e madhe amerikane dhe më të rëndësishmet në botë, “Wall Street Journal”

Daniel Shure: E vërteta e Kadri Cakranit dhe heroizmi i shqiptarëve për shpëtimin e Hebrenjve

Kadri Cakrani, si Komandant në Berat ai e dinte se ai mund të mbronte disa qindra hebrenj në atë pjesë të Shqipërisë.

Emiratet e Bashkuara Arabe do të mësojnë për Holokaustin në shkolla

Yad Vashem do të bashkëpunojë me mbretërinë e Gjirit për të ofruar materiale të specializuara

I mbijetuar i Holokaustit, arkitekti i shquar hebre që ndërtoi falas memorialin në Tiranë

Stephen Jacobs është i njohur në botën e arkitekturës së Nju Jorkut, për krijimet e tij multimilion dollarëshe.

Holokausti ndaj hebrenjve, Blerina Gjylameti viziton kampin e përqendrimit në Aushvic-Birkenau

Kryetarja e Grupit Parlamentar të Miqësisë Shqipëri-Izrael, Blerina Gjylameti: Një dëshmi e dhimbshme e historisë. Kurrë më!