Stop lëndimeve të sportistëve, teknologjia izraelite ofron zgjidhjen përmes inteligjencës artificiale

Teknologjia që përdor videot dhe inteligjencën artificiale u zhvillua nga fillimi izraelit Physimax. Teknologjia mat lëvizjen dhe funksionin muskujve dhe skeletit të trupit të njeriut, për të identifikuar faktorët e rrezikut dhe për të përmirësuar aftësinë atletike.

Operacionet ortopedike, Izraeli revolucionarizon kirurgjinë përmes inteligjencës artificiale

Një milimetër gabim të bën gjëmën në mjekësi, por startapi izraelit RSIP Vision gjen zgjidhjen. Startapi me qendër në Jeruzalem, RSIP Vision Ltd, zhvillon teknologjinë e vizionit kompjuterik për të vizualizuar më mirë kockat dhe nyjet përpara procedurave të tilla, për të minimizuar gabimin njerëzor dhe për të maksimizuar suksesin.

Ja si Izraeli po dominon botën me anë të teknologjisë

Me rrënjë në ushtri dhe akademi dhe një ekosistem të fuqishëm investimesh, sektori kibernetik ka hedhur bazat për Startup Nation

Si u bë Tel Avivi një nga qendrat më të mëdha të teknologjisë në botë

Izraeli njihet globalisht si “Startup Nation”, në botë, me numrin më të madh të startup-eve për frymë

Firmat izraelite të teknologjisë mbledhin një rekord prej 9.93 miliardë dollarë në vitin 2020

Rreth 9.93 miliardë dollarë u investuan në firmat private të teknologjisë izraelite në vitin 2020, me 27% rritje nga viti në vit, në 578 transaksione, tha Israel Tech Review 2020. Në vitin 2019, firmat e teknologjisë izraelite ngritën 7.8 miliardë dollarë në 506 transaksione, treguan të dhënat.

Investimet në kompanitë izraelite, rekord 10 miliardë dollarë pavarësisht pandemisë

Drejtori i kërkimeve të SNC, Aviv Alper, ia atribuon performancën e tepërt ekosistemit të teknologjisë izraelite “kërkesës në rritje për teknologjitë e drejtuara nga Izraeli dhe cilësive unike të industrisë izraelite të inovacionit”.

Yigal Unna: Njeriu që udhëheq luftërat kibernetike të Izraelit

Unna është Drejtor i Përgjithshëm i Drejtorisë Kombëtare të Cyber-it në Izrael që nga viti 2018 pasi shërbeu 22 vjet në role të klasifikuara në Agjencinë e Sigurisë së Izraelit

BE i jep miliona euro startapit izraelit për të zhvilluar monitoruesin e frymëmarrjes

Startapi mjekësor izraelit, NanoVation, siguroi një grant prej 2.5 milion eurosh nga programi Horizon 2020 EIC Accelerator i Bashkimit Evropian, për të zhvilluar pajisjen e tyre më të mirë të monitorimit të frymëmarrjes. Përafërsisht 328 milion njerëz në të gjithë botën kategorizohen se vuajnë nga COPD. Shtetet e Bashkuara harxhojnë rreth 49 miliardë dollarë në vit për pacientët me COPD.

Mjeku virtual i lançuar nga “Microsoft Healthcare” u zhvillua në Izrael

Roboti i zhvilluar nga gjiganti i teknologjisë nuk e zëvendëson mjekun ose infermierin, por ka për qëllim që pacientët të marrin më shumë informacione rreth një simptome, çfarë duhet të bëjnë, cili është hapi tjetër. Në Izrael, Microsoft ka seli në Herzliya, Tel Aviv, Haifa dhe Nazareth.

Izraeli, superfuqi botërore në sektorin e mjekësisë dhe farmaceutikës

Investon 4.2% të PBB-së në “kërkim dhe zhvillim” në krahasim me mesataren e OECD prej 2.3%. Rreth 42% e kompanive të shkencave të jetës merren me pajisje mjekësore.