Muzeu Hebraik i Vlorës, historia e bukur e hebrenjve shqiptarë

Popullsia hebreje e Vlorës arrinte në rreth 2600 në vitet 1500, kur qyteti ishte një qendër tregtare. Sot, kjo shifër është zvogëluar në 50-100 hebrenj me origjinë shqiptare.

E dërguara e Kosovës në Izrael, Ines Demiri hedh sytë pas në “hapin e rëndësishëm dhe emocionues historik”

Një vit pas krijimit të marrëdhënieve zyrtare, Ines Demiri thotë se ambasada e saj synon “të thellojë bashkëpunimin dypalësh midis Republikës së Kosovës dhe Shtetit të Izraelit në të gjitha fushat me interes për përfitimin reciprok të qytetarëve në të dy vendet”.

Izraeli, vaksina falas për të mbijetuarit e Holokaustit në të gjithë botën

“Është detyrimi ynë kolektiv të ruajmë këtë popullatë të çmuar akoma të prekshme në frymën e përgjegjësisë reciproke”, thotë Ministrja Izraelite e Çështjeve të Diasporës, Omer Yankelevich.

Izraeli i vendosur për të parandaluar Iranin nga arritja e ‘Projektit të Sirisë’

Izraeli ka goditur mijëra targete iraniane në Siri në vitet e fundit për të parandaluar ngritjen e një makine iraniane të luftës në kufirin e tij, megjithatë sulmet e fundit të raportuara në Sirinë lindore ende duken të pazakonta për një numër arsyesh.

Avioni pa pilot izraelit ndihmon në sigurimin e kufijve evropianë

Avioni pa pilot Heron i Israel Aerospace Industries, i cili ka shërbyer forcave ajrore perëndimore në Afganistan dhe Forcës Ajrore Gjermane në Mali, do të monitorojë kufijtë jugorë të Bashkimit Evropian në përputhje me një kontratë qiraje katër-vjeçare.