“Strehë”, ekspozita e Arben Golemit – Familja e piktorit shpëtoi murgeshat izraelite gjatë Holokaustit

Ekspozita e Arben Golemit u hap në kuadër të Festivalit Kulturor Shqipëri – Izrael (12-21 shtator 2021)

“Mbreti i fëmijëve të botës”, vjen në shqip vepra e autorit Janusz Korczak

Autori hebre Janusz Korczak vjen në shpi me librin e tij “Mbreti i fëmijëve të botës”. Në promovimin e librit organizuar nga Ambasada e Izraelit dhe ajo e Polonisë në vendin tonë merrnin pjesë personalitete të politikës, studiues, historianë, e më gjerë.

Kremtohet në Tiranë 69-vjetori Pavarësisë së Izraelit, ambasada koncert festiv

Ambasada e Izraeli e kremtoi këtë ditë përmes një ceremonie, ku merrnin pjesë përfaqësues të trupit diplomatik në vendin tonë, politikanë, artistë dhe më gjerë.

Rigels Lenja: Një vizitë në Jeruzalemin e 3 feve monoteiste, nga Kisha ku u varros Jezu Krishti, tek xhamia ku vdiq Muhamendi

Konkursi me temë “Eseja më e mirë”, që u zhvillua nga Ambasada e Izraelit në vendin tonë shpalli fitues studentin Rigels Lenja. Studenti i degës së Historisë në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë në Tiranë u shpall fitues me esenë me temë “Konflikti midis Hamasit dhe Izraelit”

Artisti izraelit Roy Maayan, ekspozitë në Tiranë për artin e qeramikës

Ambasada e Izraelit në vendin tonë ka nisur një projekt për artin e qeramikës. Hera e parë që ambasada bën një projekt të tillë dhe në Shqipëri këto ditë është artisti i njohur në artin e qeramikës Roy Maayan, i cili së bashku me artistin Pëllumb Rira me punët e tyre çelin ekspozitën “Potters Duo”.

Kinemaja izraelite vjen në Festivalin e Filmit me “Dënimet me burg të përjetshëm”

Filmi izraelit prezantohet sot në festival me “Life sentences”. Me regji dhe skenar nga Nurit Kedar dhe Yaron Shani

DJ Keren Dota: Braktisa shkencat kompjuterike për muzikën, prej 7 vitesh luaj nëpër botë

Nga Izraeli DJ Keren Dota mbërriti në Shqipëri për të performuar për publikun shqiptar