Revista amerikane “The Counter Punch”: Besa, krijimi i një kulture paqeje

Më shumë se 2000 hebrenj u mbrojtën nga shqiptarët, të cilët rrezikuan jetën e tyre për t’i mbajtur të sigurt.

Shpëtimi i hebrenjve, gjiganti amerikan CNN: Besa, kodi i nderit i shqiptarëve

Rrallë ka qenë e pranishme Shqipëria kaq shumë në mediat e huaja për një çështje të veçantë siç është çështja e shpëtimit të hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore. Rrjeti amerikan CNN ka përgatitur disa vjet më parë një artikull me pyetjen se pse shqiptarët i shpëtuan hebrenjtë gjatë Holokaustit. Shkrimi i botuar nga VOAL.ch.

Paul Bernstein, filantropisti që ndihmoi realizimin e librit dhe filmit “Besa”

Nga rrugët e Bronx-it, te lartësitë e Wall Street-it, Paul Bernstein tregon për jetën e tij të pasur, lidhjen e tij me Norman Gershman, mbështetjen e tij për kauzat humanitare, dhe rëndësinë e promovimit të shpëtimit të hebrejve nga shqiptarët gjatë Holokaustit.

Nipi Zach Gershman: Norman ra në dashuri me Shqipërinë dhe “Besën” shqiptare

Zach Gershman, nipi i producentit dhe fotografit të famshëm amerikano-hebre, Norman Gershman, autor i dokumentarit “BESA – THE PROMISE”, tha për gazetën online “Izraeli Sot”, se gjyshi i tij “ra në dashuri më Shqipërinë dhe shqiptarët”, qysh në momentin e parë ku ai dëgjoi për historitë e pabesueshme të shpëtimit të hebrenjve gjatë Holokaustit.

Vdekja e Norman Gershman, Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Dr. Bardhyl Canaj i dërgon mesazh ngushëllimi familjes

Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Dr. Bardhyl Canaj, i shprehu ngushëllimet e rastit familjes Gershman në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, për vdekjen e producentit dhe fotografit të famshëm amerikano-hebre, Norman Gershman, i cili ndërroi jetë më 10 qershor.

Benjy dhe Ellie Katz Neumann: Norman Gershman ishte një mik i madh i shqiptarëve

Dy amerikano-hebrenjtë Benjamin (Benjy) Neumann dhe bashkëshortja e tij, Ellie, flasin për “Izraeli Sot”: Norman u tregua i aftë të ndriçonte aktet heroike të pabesueshme të popullit shqiptar gjatë Holokausit

In Memoriam/ Agron Alibali: Norman Gershman, amerikano-hebreu që i tregoi botës “Besën” shqiptare

Norman H. Gershman, përmes imazheve të tij të rralla fotografike e filmike, na la trashëgim një mesazh të fuqishëm paqeje dhe dashurie mes kombeve e besimeve të ndryshme. Pikërisht çka kemi nevojë më shumë se kurrë sot e gjithë ditën.

Shfaqet dokumentari “Besa” në Kinema du Bourg

“Besa: la promesse” një dokumentar i realizuar nga regjisorja amerikane Rachel Goslins do të transmetohet.

Si shpëtuan Hebrenjtë në Shqipëri në kohën e Mbretit Zog

Nga Sulejman Gjana /Kryetar i PLL Trajtimi i pranisë dhe strehimit të hebrenjve në vendin.

Filmi Besa, The Promise

Londër:- Në mbrëmjen e 16 janarit 2014 në Pinner Sinagogë, një nga zonat me numrin.