Votim Demiri: Në përkujtim të familjes time dhe të gjithë atyre që humbën jetën në Holokaust

Kampi i përqendrimit Bergen-Belsen u krijua në pranverën e 1943 dhe u çlirua nga ushtria britanike më 15 prill 1945. 52.000 vdiqën nga 120.000 të burgosur. Për fat të mirë, në mesin e atyre që mbijetuan, dhe kanë ndarë mendimet e tyre fisnike për shqiptarët, siç është edhe në dëshminë e nënës sime, Ruth Bahar Demiri, jeta e së cilës u shpëtua nga Gani Demiri dhe tezja ime Yaffa Bahar Reuven, në Yad Vashem, Jerusalem.- Votim Demiri është kryetar i Bashkësisë Hebraike të Kosovës

Izraeli, një shekull duke shpëtuar dhe ndryshuar jetë

Universiteti Hebraik i Jeruzalemit ka më shumë se 7000 patentë të regjistruara dhe tetë fitues të Çmimit Nobel

Izraeli, si një model i inovacionit

Sot, Izraeli është vendi që investon më shumë në botë në kërkimin dhe zhvillimin, me 4.3 për qind të PBB-së

Ben Shapiro: Izraeli po mbron qytetërimin Perëndimor

Komentatori konservator është një nga yjet e hebrenjve të Shteteve të Bashkuara dhe ndiqet nga miliona dëgjues

Netanyahu, Njeriu i Paqes

Në detin e kritikave në rritje ndaj Benjamin Netanyahut është detyrueshme, që të nxjerrim në pah pika të ndritshme të politikave të tij

Kultura e shquar izraelite e inovacionit

Izraeli, një vend i vogël me pak burime të çmuara natyrore, ka zhvilluar një kulturë të shquar të inovacionit që është zilia e kombeve.

Vizita e kryeministrit hungarez në Izrael: Aleancë iliberale me Netanjahun

Kryeministri hungarez, Viktor Orban viziton Izraelin dhe kryeministri Benjamin Netanjahu e pret me nderime, megjithë.

Si gjeopolitika e mban Izraelin jashtë finaleve të Kupës së Botës

Ekipi kombëtar i Izraelit ka dështuar të arrijë në kompeticionin më të madh futbollistik që nga viti 1970. Nuk është tërësisht mungesa e talenteve ose përpjekja

Investimi për të ardhmen time duke investuar në Izrael

Një ekonomi e lulëzuar fillon me investime lokale, investimi në Izrael është zgjedhja e duhur për të ecur përpara

Libër për një mendjendritur

Me shkas nga libri “Herman Bernstein, ambasador i SHBA-së në Shqipëri (1930-1933), i M. Berishës.