Akad. Skënder Gjinushi: Akademia jonë e Shkencave, si simotrat në Europë për Holokaustin

Fjala e akad. Skënder Gjinushit, Kryetar i Akademisë së Shkencave në Konferencës Shkencore Ndërkombëtare kushtuar Shqiptarëve dhe Hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore

Kreu i Center of Jewish Impact, Robert Singer: Shqiptarët përkrahës të hebrenjve dhe Izraelit

Robert Singer, kryetari i Qendrës së Ndikimit Hebre, në letrën dërgua kryetari i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, akad. Skënder Gjinushi, shkruan, se dëshiron që të përcjellë vlerësimet më të mëdha ndaj Akademisë së Shkencave të Shqipërisë për vendimin e saj historik në lidhje me miratimin e Përkufizimit mbi Anti-Semitizmin sipas Aleancës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit.

Ambasadori i Izraelit, Gendler: Populli shqiptar ka mbajtur gjithmonë anën e vërtetë të historisë

Ambasadori i Izraelit në Tiranë, Noah Gal Gendler, përmes një letre drejtuar z. Gjinushi ka falënderuar Akademinë e Shkencave për aderimin në Lëvizjen për Luftën kundër Anti-Semitizmit (Combat Anti-Semitism Movement).

Akademia e Shkencave të Shqipërisë aderon në Lëvizjen Kundër Anti-Semitizmit

Dita Ndërkombëtare e Kujtesës. Kryetari i Akademisë së Shkencave akad. Skënder Gjinushi komunikon vendimin e Asamblesë për aderimin në Lëvizjen për Luftën kundër Anti-Semitizmit (Combat Anti-Semitism Movement)

Akademik Skënder Gjinushi: Njohja e Kosovës nga Izraeli, lajm i gëzuar për hebrenjtë dhe shqiptarët

Kryetari i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, akademiku Prof.Dr Skënder Gjinushi, mori pjesë në aktivitetin e organizuar në Prishtinë, Kosovë, me rastin e Rosh Hashanàh – Ditës së Vitit të Ri Hebraik 5781, të organizuar nga Jewish Community – Bet Israel Kosova dhe Rabinati i Shqipërisë.