AISI: Roli i shoqërisë kundër ekstremizmit të dhunshëm

Shoqëria civile ka një rol dhe patjetër duhet ta kryejë këtë rol në luftën kundër ekstremizmit të dhunshëm.


Nga AISI – Agjencia Investigative dhe e Sigurisë së Informacionit

Shoqëria civile ka një rol dhe patjetër duhet ta kryejë këtë rol në luftën kundër ekstremizmit të dhunshëm.

Duhet të krijohen patjetër platforma të bashkëpunimit qeveri – shoqëri civile, ku shoqëria civile të afrohet dhe të japë kontributin e saj në luftën kundër radikalizimit apo ekstremizmit të dhunshëm.

Aktorët e shoqërisë civile sot duhet të jenë pjesë dhe të kryejnë rolin e tyre kundër ekstremizmit të dhunshëm duke marrë pjesë aktive në masat për parandalimin në rrënjë të aktiviteteve ndihmëse që ushtrojnë rrjetet terroriste.

Radikalizimi i individëve, kryesisht të rinj, sponsorizimi ose financimi i tyre duke shfrytëzuar varfërinë, mungesën e shkollimit të tyre, nxitjen e tyre për dhunë duke i indoktrinuar mbi bazë fetare të shtrembëruar, janë një tregues sot dhe kanë vërtetuar që rrjetet terroriste i shfrytëzojnë si mekanizma ndihmëse në qëllimet dhe aktivitetin e tyre.

IZRAEL

Të gjithë hebrenjtë që Joe Biden u ka dhënë rolin kryesor në administratën e tij

Këtu keni një përmbledhje të emrave hebrenj që duhet të dini kur fillon administrata e Bajdenit

SHQIPËRI

Akademia e Shkencave e Shqipërisë miraton Përkufizimin Universal të Antisemitizmit

Institucioni ka promovuar historikisht studimin e Holokaustit dhe mësimet e tij; si i tillë, miratimi i përkufizimit të punës së…

KOSOVA

Ka studiuar në Izrael, Qëndrim Shkodra, fitues i çmimit “Ekonomistë të Rinj” nga Banka Qendrore e Kosovës

Në konferencën e fundvitit të mbajtur nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK), Guvernatori Fehmi Mehmeti ndau edhe çmimin për “Ekonomistë…

INTERVISTA

Ambasadori i Izraelit, Noah Gal Gendler: Ja përfitimet e Shqipërisë nga Forumi i Antisemitizmit!

Rezoluta per Anti-semitizmin, flet për televizionin informativ Fax News, Ambasadori Izraelit ne Shqiperi, Noah Gal Gendler

MILIARDERËT

Sheldon Adelson: Luftëtari

Në një jetë mahnitëse që zgjati gati nëntë dekada, Sheldon Adelson u ngrit nga varfëria e epokës së depresionit për…

Rezultati në pak sekonda, Izraeli zbulon testin e Covid përmes pështymës

Një test i pështymës i zhvilluar rishtazi nga qendra më e madhe mjekësore e Izraelit synon të përcaktojë në më…

SPYZONE

Ndërsa Trump u largua, fokusi është historia e plotë e Mossad mbi normalizimin

Momentet kryesore me Arabinë Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe në 2017 dhe 2019 çuan në marrëveshjet e vitit të kaluar