30 vjet marrëdhënie të shkëlqyera diplomatike Shqipëri-Izrael

Sot mbushen, 30 vjet nga vendosja marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Izraelit, më 19 gusht 1991.

Isaac Herzog, shqiptarët kanë një mik të madh në “Shtëpinë e Bardhë” të Izraelit

Presidenti i 11-të i Izraelit ka shprehur dëshirën që të bëhet i pari që do të vizitojë Shqipërinë.

Si duhet t’i zgjerojnë shqiptarët lidhjet e miqësisë me Izraelin?

Kosova dhe Izraeli tashmë po kalojnë nga niveli i marrëdhënieve diplomatike të vendosura prej disa muajsh, në thellimin e marrënieve ekonomike, kultrore dhe të shumanëshme.

Fjalimi i Henri Kissinger mbi “Planin Marshall” ndryshoi gjeopolitikën

Viti 2021 shënon 74-Vjetorin e mbajtjes së fjalimit të famshëm mbi “Planin Marshall” të George C. Marshall në Universitetin e Harvardit (5 Qershor 1947) dhe artikulli në fjalë i Henry Kissinger përkthehet ekskluzivisht për George C. Marshall Albania, në shenjë përkujtimi të këtij burri të madh dhe kësaj ngjarjeje me karakter të veçantë historik.

Izraeli shembulli i demokracisë, koalicioni i ardhshëm qeveritar po e dëshmon këtë!

Demokracia është kur të gjithë shtetasit e një vendi kanë mundësi të ndikojnë në atë shtet. Fakti se, janë mbledhur parti të vogla që dallojnë shumë nga njëra-tjetra dhe janë pajtuar ndërmjet vehte të bashkëqeverisin është dëshmi në vehte

Dr. Qazim Namani: Varrezat e hebrenjve në Kosovë

Varrezat e hebrenjve janë të shumta në Kosovë: Prishtinë, Artanë, Jasenovik,Brus, Hajvali, Boletin, Mitrovicë dhe lokalitete tjera.

Lëvizja shqiptare për pavarësi dhe sionizmi hebraik

Kosova dhe Izraeli jane shume larg njera nga tjera, por ne historine e popujve te ketyre dy vendeve ka shume paralele dhe te perbashket.

Largpamësia e SHBA zgjidhi konfliktin Izrael-Hamas

Administata Biden shfaqi largpamësi dhe efektivitet në konfliktin ndërmjet Izraelit dhe Hamasit. Lidershipi amerikan mbetet kyç për stabilitetin dhe paqen në Lindjen e Mesme.

Pse shqiptarët e mbështesin gjithmonë Izraelin!

Nga Ridvan Peshkëpia – Pedagog dhe Kërkues në UBT – Higher Education Institution – Kosovë

Hamasi është organizatë terroriste sipas SHBA dhe BE

Hamas është organizatë terroriste sipas 27 shteteve demokratike anëtare në Unionin Europian, Shteteve të Bashkuara të Amerikës e shumicës së vendeve demokratike nē botë.