Kuvendet e Kosovës dhe Izraelit diskutojnë heqjen e vizave dhe punësimin sezonal

Deputeti Avdullah Hoti, në cilësinë e Kryetarit të Grupit të Miqësisë Kosovë-Izrael, ka zhvilluar takim online me Kryetarin e Grupit të Miqësisë Kosovë-Izrael në Parlamentin e Izraelit, deputetin Ali Salalha.

Hoti: Marrëdhëniet diplomatike me Izraelin, Kosova theu bllokadën e njohjeve

Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti tha se me vendosjen e marrëdhënieve diplomatike sot me shtetin e Izraelit, Kosova ka thyer bllokadën e njohjeve.

Hoti: Kosova nesër nënshkruan marrëveshjen për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike me Izraelin

Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti, këtë të dielë ka bërë me dije se nesër do të nënshkruhet marrëveshja për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike me shtetin e Izraelit.

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti pret Kryerabinin e Shqipërisë, Yoel Kaplan

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti mirëpriti Kryerabinin e Shqipërisë Yoel Kaplan dhe delegacionin hebreo-amerikan.

Diplomacia punon në heshtje për njohjen Izrael-Kosovë

Burime të dyfishta të gazetës “Izraeli Sot” nga Jeruzalemi dhe Prishtina konfirmuan jo vetëm procesin e përshpejtuar, por edhe detaje nga formulimi final i njohjes së shumë dhe të mirëpritur.

Këshilltari i Sigurisë i Donald Trump, O’Brien: Haradinaj-Ashkenazi, telefonatë historike Kosovë-Izrael!

Këshilli Kombëtar i Sigurisë (NSC) i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, apo ndryshe “Zyra e Robert O’Brien”, përmes një postimi në “Twitter” ka përgëzuar Kosovën dhe Izraelin për hapin e radhës drejt vendosjes së raporteve diplomatike.

Kryeministri Hoti: Njohja nga Izraeli hap një perspektivë tjetër në konsolidimin e Kosovës

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, deklaroi gjatë mbedhjes së përbashkët midis qeverive të Shqipërisë dhe Kosovës në Tiranë se, njohja nga ana e Jeruzalemit është mjaft e rëndësishme në procesin e konsolidimit të shtetit të Kosovës.

Hoti: Komuniteti Hebraik i Kosovës, “mjaltë dhe mollë” në marrëdhëniet Kosovë-Izrael

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti ka deklaruar se pas njohjes së Kosovës,do të thellohen marrëdhëniet diplomatike, mes dy vendeve. Në manifestimin e organizuar për Vitin e Ri Hebraik në Kosovë, Avdullah Hoti ka deklaruar se komuniteti hebraik, është një hallkë e rëndësishme në këto marrëdhënie.