George E. Johnson: Pse asnjë hebre në Shqipëri nuk u dorëzua te nazistët?

Shumë pak amerikanë kanë dëgjuar për Besën, por Besa është arsyeja që gjatë ditëve të errëta të kontrollit nazist në Shqipëri, asnjë qytetar hebre i Shqipërisë, as ndonjë hebre tjetër refugjat  që kërkonte strehim në Shqipëri, nuk është dorëzuar tek nazistët ose është dërguar kampet e vdekjes. Besa, e cila në gjuhën shqipe do të thotë “të mbajmë premtimin”, është një kod nderi unik për Shqipërinë,

Shqiptarët shpëtuan hebrenjtë, ekspozita “Besa, Kodi i Nderit” hapet në SHBA

Ambasadorja e Shqipërisë në Shtetet e Bashkuara, Floreta Faber, dhe gjithashtu zëvendësambasadori i Izraelit në SHBA, Benjamin Krasna, mbajtën fjalime.

Çfarë mrekullie! Tre ambasadorë shqiptarë takohen në Izrael!

Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Dr. Bardhyl Canaj, u takua me ambasadoret e Shqipërisë dhe të Kosovës në Shtetet e Bashkuara, Zonjat Floreta Faber dhe Vlora Çitaku, në kuadër të vizitës së tyre në Izrael.

Ambasadorja Floreta Faber: Sa shumë të përbashkëta dhe për të mësuar midis Shqipërisë dhe Izraelit

Ambasadorja e Shqipërisë në Shtetet e Bashkuara, Floreta Faber, po kryen një vizitë pune në Izrael, e ftuar nga American Jewish Committee – AJC (Komiteti Amerikano Hebre), në kuadër të një “Projekti Këmbimi” (Project Interchange) të organizuar nga AJC.

Ministri i Jashtëm shqiptar takohet me Komitetin Amerikano-Izraelit në SHBA

Kryediplomati foli mbi rolin e Shqipërisë në mbrojtjen e hebrenjve dhe mundësitë për investime amerikane