Ministri i Jashtëm, Gabi Ashkenazi: Izraeli mirëpret miratimin nga Parlamenti Shqiptar të përkufizimit të antisemitizmit

Ministria e Punëve të Jashtme të Izraelit mirëpriti miratimin nga Parlamenti Shqiptar të përkufizimit të antisemitizmit nga IHRA.

Mike Pompeo, fjalim në “Forumin Ballkani 2020 Kundër Anti-Semitizmit” në Tiranë

Sekretari i Shtetit të SHBA-ve, Michael Pompeo, do të jetë folësi kryesor i Forumit të Ballkanit 2020 Kundër Anti-Semitizmit, që do të zhvillohet në Tiranë, më 28 tetor 2020.

Drejtori i Lëvizjes së Anti-Semitizmit, Sacha Roytman-Dratwa: Përgëzojmë ngrohtësisht Parlamentin Shqiptar

Sacha Roytman-Dratwa, Drejtori i Lëvizjes së Luftimit të Anti-Semitizmit: Ne e përgëzojmë ngrohtësisht parlamentin shqiptar për miratimin e përkufizimit të punës të IHRA-së të antisemitizmit

Miratimi i rezolutës për antisemitizmin, SHBA: Krenarë që e quajmë Shqipërinë partnere!

Ambasada e SHBA-ve në Tiranë reagon pas miratimit me 111 vota në Kuvend të rezolutës për antisemitizmin.

Kryeparlamentari Gramoz Ruçi: Shqipëria shërbeu si atdhe rezervë për hebrenjtë!

Sot Kuvendi i Shqipërisë miratoi Rezolutën “Për miratimin e përkufizimit të përdorshëm për antisemitizmin, përcaktuar nga Aleanca Ndërkombëtare për Përkujtimin e Holokaustit”, propozuar nga Kryetari i Grupit Parlamentar të Partisë Socialiste, Taulant Balla, dhe deputetja Blerina Gjylameti.

Rezoluta për antisemitizmin, Taulant Balla: Moment krenarie, shqiptarët shpëtuan hebrenjtë

Teksa parlamenti miratoi sot projektrezolutën “Për miratimin e përkufizimit të përdorshëm për antisemitizmin përcaktuar nga Aleanca Ndërkombëtare për Përkujtimin e Holokaustit”, kreu i grupit parlamentar të PS-së Taulant Balla tha se kjo seancë është një moment krenarie për Kuvendin.

Izraeli përshëndet Facebook për ndalimin e postimeve që mohojnë Holokaustin

Izraeli ka përshëndetur vendimin e Facebook-ut për të ndaluar në platformën e tij përmbajtjet që mohojnë Holokaustin.

Prof. Neki Babamusta: Si e shpëtuam familjen e rrobaqepësit hebre në 1943 në Kavajë

Në shtëpinë time, nëpërmjet kushërinjve Ragip, Mehmet dhe Ibrahim Babamusta sollën për strehim një familje izraelite rrobaqepësi prej 4 vetësh: burrë e grua me dy fëmijë (djalë e vajzë), në tetor 1943. Edhe pse ishte rrezik i madh, i pranuam si miq dhe i dhamë besën. Babai im, Beqiri, komunikonte me ta në italisht.

Metin dhe Shpresa Ruli, fisnikët shqiptarë që shpëtuan familjen Konforti nga Holokausti

Metin Azis Ruli dhe Shpresa Ruli janë njohur, më 3 qershor 1992, nga Yad Vashem si “Të Drejtë midis Kombeve”, titull që jepet për jo-hebrenjtë që kanë shpëtuar Hebrenjtë gjatë Holokaustit. Familja Ruli shpëtoi Solomon dhe Duduna Konforti, dhe vajzën e tyre, Iveta.

Kasmi: Përse shqiptarët i mbrojtën hebrenjtë nga gjermanët

Shqipëria është i vetmi shtet në Evropë që në përfundim të Luftës së Dytë Botërore numri i hebrenjve ishte më i madh se ai përpara luftës.