5 hebrenj në listën Forbes për 10 amerikanët më të pasur

Mark Zuckerberg renditet më lart me një vlerë neto prej 61 miliardë dollarësh

Sheldon Adelson blen apartamentin e Sammmy Ofer për 40 mln dollarë

Penthouse ndodhet në Tel Aviv. Amerikani me origjinë hebreje ka një pasuri prej 33.5 mld dollarë.

Travis Kalanick, hebreu i Uber. E nisi me 200 mijë USD, sot kushton 68 mld

Shërbimi taksi arkëton 6.5 miliardë të ardhura në vit, operon në 633 qytete në 76 vende të botës

Miliarderi Roman Abramoviç bëhet qytetar izraelit

Pronari i Çelsit tashmë ndodhet në Izrael, për të përfunduar procesin e emigracionit.

Ju pëlqejnë bananet Chiquitta, i përkasin bankierit më të pasur në botë, hebreut Joseph Safra

Joseph Safra është bankieri më i pasur në botë, sipas “Forbes”. Aktualisht, ai ka 23.8 miliardë dollarë, duke u renditur njeriu i 31-të më i pasur i botës (sot 23 maj 2019)

Dy nga pesë njerëzit më të pasur në Britaninë e Madhe janë hebrenj

Leonard “Len” Blavatnik ka 28.1 miliardë dollarë, ndërsa vëllezërit Reuben kanë 20.1 miliardë dollarë

Braktis shkollën, Mark Scheinberg themelon “PokerStars” dhe e shet 4.9 mld usd, por është.. beqar

Izraelito-kanadezi 45-vjeçar është beqar. Bashkë me babain themeloi kompaninë e basteve online. Është kanadezi i 8-të më i pasur dhe njeriu i 424-t më i pasur në botë.

E keni ndjekur “Power Rangers”, është krijuar nga miliarderi izraelit Haim Saban

Me një pasuri prej 2.9 miliardë dollarësh (sot, më 22 maj 2019), biznesmeni 73-vjeçari renditet nga “Forbes” si personi i 280-të më i pasur në Amerikë dhe i 804-ti në botë. Haim Saban është sot pronar mediesh, investitor, filantropist, muzikant, prodhues filmash dhe variete televizive.

Si e pushtoi botën me anë të WhatsApp emigranti hebre nga Ukraina

Kur revista “Forbes” publikoi listën e miliarderëve, midis 60 hebrenjve nga 1 miliardë dollarë e sipër, nuk mund të mungonte Jan Koum

Shari Arison, femra më e pasur në Izrael, biznesmene dhe filantropiste

Shari Arison është femra më e pasur në Izrael, biznesmene dhe filantropiste e njohur. Shari.