Xhemajl Bllata strehoi 12 hebrenj, në shenjë të tyre kishte gdhendur Yllin e Davidit

12 hebrenj, burra, gra e fëmijë, në korrik të vitit 1943 kishin trokitur në dyert e familjes së Xhemajl Bllatës, ku kishin kërkuar strehim, për të shpëtuar nga përndjekja e nazistëve, të cilët në atë kohë kishin vrarë rreth 6 milionë hebrenj, shkruan KultPlus.

Hebrenjtë e Prishtinës! Nga dëbimi prej Mbretëreshës së Spanjës, te strehimi në trojet shqiptare

Historia e shqiptarëve me komunitetin hebre është e veçantë. Emisioni “Ballkan” i televizionit “ABC News” udhëtoi në Kosovë. Në Prishtinë bisedoi me pjesëtarë të komunitetit hebre dhe shqiptarë që janë miq të Izraelit.

Kemi nevojë për paqe dhe dashuri, jo për sulme terroriste dhe urrejtje

Nata e mbrëmshme i la shije të hidhur secilit njeri normal! Sulmet terroriste në Vjenë përveç që morën jetë njerëzish fatkeqësisht dëshmuan që urrejtja tek grupe të caktuara vetëm po vazhdon e po rritet. 

Artefakte nga jeta e hebrenjve, Kosova Jewish Organization viziton Muzeun e Istogut

Drejtues të Kosova Jewish Organization (KJO) zhvilluan një vizitë në muzeun e qytetit të Istogut. Disa nga gjurmët në këtë muze i takonin edhe kulturës hebreje, dhe jetës së tyre të dikurshme në këtë qytet me rrethinë.

Kosova Jewish Organization takim me Forcën e Sigurisë së Kosovë, bashkëpunim në projekte

Kosova Jewish Organization takim me pjestarë të Forcës së Sigurisë së Kosovës – FSK. Bashkëpunim në të ardhmen mes organizatës që promovon kulturën hebraike dhe luftën kundër antisemitizmit dhe ushtrisë kosovare.

Vjosa Osmani takim me Kosova Jewish Organization: Mësoni nga Izraeli dhe hebrenjtë!

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, priti në takim një përfaqësi nga Kosova Jewish Organization (KJO)

Artina Hamitaga: Kosova dhe Izraeli miqësi e përjetshme e lidhur nga Besa e shqiptarëve

Njohja e Kosovës nga shteti i Izraelit do të kontribuojë pozitivisht në fuqizimin e vendit tonë me theks të veçantë në aspektin politik dhe atë ekonomik.

Kosovo Jewish Organization organizon festën tradicionale hebre të Shabbatit

Organizata Kosovo Jewish Organization (KJO) ka organizuar festën tradicionale hebre të Shabbatit.

Antisemitizmi/ Kosovo Jewish Organization, marrëveshje me Universitetin e Gjakovës

Artina Hamitaga, përfaqësuese e Kosovo Jewish Organization-KJO dhe rektori i Universitetit të Gjakovës “Fehmi Agani” Prof. Ass. Dr. Artan Nimani, nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi në fushën e kulturës, shkencës dhe edukimit.