Viti i vështirë i Iranit e bën botën një vend më të sigurt

Ndërsa iranianët nuk mund të lejojnë një reagim të hidhur ndaj vrasjes së shefit të programit bërthamor Mohsen Fakhrizadeh, kërcënimet e tij për ndëshkim duhet të merren seriozisht.

Roli i shoqërisë civile në parandalimin e radikalizmit dhe ekstremizmit që çojnë në terrorizëm

Urrejtja, ekstremizmi i dhunshëm dhe terrorizmi, sot janë një sfidë komplekse. Grupimet mbi bazën e urrejtjes, racizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm nuk përcaktohen më brenda kufijve por gjenden sot të shpèrndara duke e bërë më të vështirë parandalimin dhe luftimin e tyre. – Nga AISI – Agjensia Investigative dhe e Sigurisë së Informacionit

Fuqia e re energjitike e Izraelit

Marrëveshja e kohëve të fundit midis Izraelit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe, përveçse përfaqëson një hap të rëndësishëm drejt kërkimit të stabilizimit në zonën MENA (Middle East and North Africa), ka parashikuar një seri protokollesh integruese bilaterale në temat e sigurisë, novatorizmit teknologjik, të tregëtisë ndërkombëtare e detare, të telekomunikacioneve, por edhe në sektorët e bujqësisë, mbrojtjes e shërbimeve të inteligjencës, shëndetësisë, turizmit dhe energjisë

Kemi nevojë për paqe dhe dashuri, jo për sulme terroriste dhe urrejtje

Nata e mbrëmshme i la shije të hidhur secilit njeri normal! Sulmet terroriste në Vjenë përveç që morën jetë njerëzish fatkeqësisht dëshmuan që urrejtja tek grupe të caktuara vetëm po vazhdon e po rritet. 

Izraeli dhe Kosova, dy popuj të ngjashëm me kulturë të pasur

Ende jo shumë izraelitë kanë qenë në Kosovë. Kështu që ata nuk i njohin ngjashmëritë e mëdha që ekzistojnë midis dy vendeve, por falë kësaj marrëveshje, të dy popujt më në fund do të jenë në gjendje të lidhen. Izraeli dhe Kosova do të jenë në gjendje të tregtojnë me njëri-tjetrin.

“Toka e premtuar” Izraeli njohu Republikën e Kosovës, “Tokën Dardane”

Efektet e marrëveshjes së 4 shtatorit 2020 në Uashington dhe njohja e Kosovës (Tokën Dardane) nga Izraeli, dhe kthimi i reciprocitetit të Republikës së Kosovës për njohjen e Jerusalemit kryeqytet prodhuan një efekt jashtëzakonisht të madh si për diplomacionë rajonale ashtu edhe në atë globale. – Nga Nënkolonel Fatos Haziri, Doktor i Shkencave Juridike.

Urime Kryeministri Benjamin Netanyahu!

Kryeministri Benjamin Netanyahu do të bëjë histori këtë të shtunë duke arritur një moment historik prej 4,876 ditësh në detyrë, duke tejkaluar mbajtjen më të gjatë të detyrës nga kryeministri i parë i vendit, David Ben-Gurion.

Marrëdhëniet izraelito-arabe dhe perspektiva e tyre

Stabiliteti i Lindjes së Mesme është i lidhur me sigurinë e Izraelit. Problemet e Izraelit kanë të bëjnë me ekzistencën e tij. Populli hebre trashëgon kulturën, fenë e traditat mijëravjeçare të tij në atë tokë që sipas Biblës quhet toka e Izraelit.

Dialogu Ndërfetar dhe Shqipëria

Harmonia, toleranca dhe bashkëjetesa fetare në Shqipëri është një vlerë e çmuar dhe një shembull për tu ndjekur. Shembull i cili u transmetua përpara syve të mbarë botës duke u duartrokitur me “Marshimin e Paqes” në Paris (2015) të Kryeministrit Rama dhe krerëve të komuniteteve fetare shqiptare.

Rabini i Shqipërisë: T’i sjellim shqiptarët dhe hebrenjtë më afër njëri-tjetrit

Rabini i Shqipërisë, Yisroel Finman, do të ketë këndin e tij në gazetën online Izraeli Sot.