Greqia duhet të ndjekë shembullin e Izraelit dhe të njohë Kosovën

Shkrimi është botuar fillimisht në prestigjozen The Brussels Times.

Kosovë-Izrael, thyhet rendi i dështimeve

Vendosja e marrëdhënieve të plota diplomatike me Izraelin shënon një nga momentet më të rëndësishme të diplomacisë së Kosovës në vitet e fundit. – Opinion nga Akri Çipa

Me njohjen nga Izraeli, Kosova po u kthehet politikave të mëdha

Fati ynë politik është karta amerikane. As nuk kemi e as nuk na ofrohet gjë tjetër në jetën tonë politike. Duhet ta zbatojmë dhe ta shfrytëzojmë mu ashtu siç bëri Izraeli që nga viti 1948.

Agim Rexhepi: “Miqtë e Amerikës” urojnë Izraelin dhe Kosovën. U bekua nga SHBA!

Kosova duhet në çdo formë ta respektojë marrëveshjen me Izraelin pavarësisht presioneve “të disa” shteteve mike.

Dritan Hoti: Pse e njohu shteti i Izraelit Kosovën

Njohja zyrtare e Kosovës nga shteti i Izraelit bart në vetvete edhe një lloj ngarkese emocionale historike, e mishëruar në fjalët e Kryeministrit aktual të shtetit hebre, Benjamin Netanyahu, përpara një trupe profesionistësh që po niseshin për të ndihmuar Shqipërinë fill pas tërmetit të një viti më parë: “Ndihmën ia kemi detyrim një populli mik”

Mevi Rafuna: Populli shqiptar i Kosovës dhe populli izraelit shënuan një kapitull të ri

Sot Izraeli njohu Republikën e Kosovës si shtet dhe vendosi marrëdhëniet diplomatike mes dy shteteve. Ambasada e Kosovës pritet së shpejti të hapet në Jerusalemin e shejtë. Ky është një akt historik që lidh edhe më shumë raportet mes dy popujve

Një ditë për të kujtuar viktimat dhe shpëtuesit

Dy vjet më parë, më 27 janar 2019, Fondacioni Raoul Wallenberg dërgoi një delegacion të vogël në Tiranë, kryeqytetin e Shqipërisë, për të shpallur të gjithë vendin si “Shtëpinë e Jetës”. – Ky opinion është botuar në gazetën e madhe izraelite “The Times of Israel”

Biden është thellësisht i përkushtuar ndaj Izraelit

Duke pasur parasysh çështjet që qeveritë Amerikane dhe Izraelite diskutojnë çdo ditë, asnjëra palë nuk mund ta lejojë veten të presë me procesin e koordinimit të përparësive dhe ndërtimin e besimit.

Shembja e Strategjisë së Madhe Palestineze

Kërkimi palestinez për një “zgjidhje” të imponuar ndërkombëtarisht, e cila nuk do t’u kërkonte atyre të negocionin një marrëveshje kompromisi me Izraelin, ka dështuar. Udhëheqësit palestinezë mund ta provojnë këtë përsëri pasi Joe Biden të bëhet president i SHBA, por kjo do të dështojë përsëri, pasi shembja e strategjisë së tyre të kaluar është për shkak të shumë më tepër sesa politikave të Administratës Trump. Në të vërtetë, realitetet në zhvillim rajonal dhe global lejojnë një iniciativë të re izraelite të paqes, e cila mund të ruajë parimet themelore të skicës Trump për paqen.

Suksesi i Izraelit

Mesazhi i rëndësishëm që Netanyahu dhe Presidenti Reuven Rivlin kanë treguar në lidhje me vaksinën është thelbësor në luftën kundër atyre që nuk pranojnë ta marrin ose që përhapin thashetheme dhe komplote.