Paqja arabo-izraelite tani përfshin rajonin nga lindja në perëndim

Në një editorial të veçantë, kryeredaktorët e “Israel Hayom” dhe “L’observateur du Maroc et d’Afrique” i bëjnë thirrje Izraelit dhe Marokut që të përqafojnë marrëveshjen historike të paqes midis dy vendeve dhe të bashkojnë forcat për të luftuar ekstremizmin.

Paqja historike është fryt i Doktrinës Netanyahu

Të nxitur nga politika e Presidentit Trump në Lindjen e Mesme, parimet e Kryeministrit të ‘paqes përmes forcës’ dhe ‘paqes (jo tokë) për paqen’ po transformojnë rajonin

AISI: Roli i shoqërisë kundër ekstremizmit të dhunshëm

Shoqëria civile ka një rol dhe patjetër duhet ta kryejë këtë rol në luftën kundër ekstremizmit të dhunshëm.

Trump dhe Netanyahu po bëjnë histori në Lindjen e Mesme

Shanset për arritjen e paqes me palestinezët rriten ndërsa rrethi i jashtëm i paqes me shtetet arabe mbyllet më fort rreth nesh. Por kjo nuk do të jetë paqja skematike e dy shteteve për dy popuj që bashkësia ndërkombëtare ka paralajmëruar për shumë vite. Më e rëndësishmja, nuk do të jetë një paqe e shënuar me tërheqje dhe evakuim të vendbanimeve.

Pse Holokausti është unik për popullin hebre

Holokausti është një ngjarje unike historike. Mbi të gjitha, flasim për vrasjen brutale të gjashtë milionë burrave, grave dhe fëmijëve të pafajshëm, të cilët u masakruan për krimin e lindjes nga raca hebreje.

Izraeli, nga një ishull i vetmuar në një qendër kryesore në Lindjen e Mesme

Marrëveshjet e Abrahamit kanë potencialin për ta bërë Izraelin portën ekonomike të Lindjes së Mesme nga Evropa.

I rrënuar nga dështimet e shërbimeve inteligjente, Irani synon të “pastrojë shtëpinë” nga infiltrimet

Në Iran, dilema po rritet në lidhje me atë se si dhe ku t’i përgjigjemi vrasjes së Mohsen Fakhrizadeh, dhe sa larg të shtrihet përmbajtja e regjimit.

Bota arabe e gatshme të përqafojë Lindjen e Mesme të re

Gatishmëria e shteteve arabe për të dalë publikisht në krah të Izraelit kundër Teheranit pasqyron një aleancë solide të rrënjosur në interesa realiste, kryesori midis tyre nevoja për t’iu kundërvënë kërcënimit iranian. – Nga Prof. Eyal Zisser, pedagog në Departamentin e Historisë së Lindjes së Mesme në Universitetin e Tel Avivit

Dhuratat e Donald Trump për Izraelin

Shefi i zyrës së Jeruzalemit të “New York Times”, David M. Halbfinger, duket se është befasuar nga “shtrirja e jashtëzakonshme katërvjeçare” në marrëdhëniet midis Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit. “Dhurata Politike” nga Presidenti i SHBA Donald Trump drejt Kryeministrit Izraelit Benjamin Netanyahu

Viti i vështirë i Iranit e bën botën një vend më të sigurt

Ndërsa iranianët nuk mund të lejojnë një reagim të hidhur ndaj vrasjes së shefit të programit bërthamor Mohsen Fakhrizadeh, kërcënimet e tij për ndëshkim duhet të merren seriozisht.