Dr. Qazim Namani: Në vitin 1905 në Vilajetin e Kosovës jetonin 3000 hebrenj

Sipas dokumenteve ushtarake më 1910 jetonin 3200, ndërsa më 1915 vetëm 298 hebrenj jetonin në Vilajetin e Kosovës

Hasan Xërxa, shqiptari nga Prizreni, që me makinën e tij shpëtoi qindra hebrenj

Ishte asokohe vetëm 25 vjeç kur me makinen e tij transportoi me qindra hebrenj nga Shkupi në Deçan dhe në Shqipëri

Dr. Qazim Namani: Varrezat e hebrenjve në Kosovë

Varrezat e hebrenjve janë të shumta në Kosovë: Prishtinë, Artanë, Jasenovik,Brus, Hajvali, Boletin, Mitrovicë dhe lokalitete tjera.

Dr. Qazim Namani: Prania e hebrenjve para pushtimit osman të Kosovës

Bashkësitë e hebrenjve në qytetet  shqiptare dokumentohen që nga shekulli i XIII

Hebrenjtë e Kosovës mes dy Luftërave Botërore

Hebrenjtë e Kosovës para Luftës së Parë Botërore, midis dy Luftërave Botërore dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore

Gërvalla uron Cohen: Shalom dhe të thellojmë bashkëpunimin!

Ministrja e Jashtme e Kosovës, Donika Gërvalla-Schwarz, uroi Ministrin e Jashtëm të Izraelit, Eli Cohen, me rastin e marrjes së detyrës.

Diplomacia e “ëmbël” e Izraelit në Kosovë

Viti 2022 konsolidoi edhe më tej marrëdhëniet e shkëlqyera midis Kosovës dhe Izraelit.

Ambasadorja Tamar Ziv: Marrëdhëniet mes Izraelit dhe Kosovës janë të hershme dhe të fuqishme

Ambasada e Izraelit bëri ndezjen e parë zyrtare të qiririt të festës hebraike të Hanukkah në Kosovë

Avdullah Hoti: Është fat për Kosovën që ka miqësi me Izraelin!

Ambasadorja e Izraelit, Tamara Ziv dhe drejtori për vendet e Ballkanit, Dan Oryan, janë takuar me grupin parlamentar të miqësisë Kosovë-Izrael

Albin Kurti: Kombi shqiptar dhe ai hebre kanë të histori të përbashkët

Kryeministri: Kosova gëzon një diversitet të pasur kulturor që pasurohet më tej nga gjurmët e kulturës hebraike