Kryeredaktori i “The Jewish Post”-ambasadorit Reka: Faleminderit shqiptarëve për shpëtimin e hebrenjve!

Ambasadori i Kosovës në SHBA, Blerim Reka, mori pjesë në “The 2023 Congressional Breakfast”, i organizuar Komuniteti Hebre në Nju Jork

Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Kosovës nderon Dr. Moshe Landsman

Dr. Moshe Landsman themeloi Departamentin e Psikologjisë në Universitetin e Prishtinës në vitin 2001.

Kosova nderon viktimat hebreje të Holokaustit

Në Prishtinë, u organizua ceremonia e parë zyrtare e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit.

Bashkëpunimi kulturor, ministri Çeku pret ambasadoren Ziv

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Hajrulla Çeku, pret ambasadoren e Izraelit në Kosovë, Tamar Ziv.

Nxënësit izraelitë të mahnitur pas Kosovës!

Kryediplomatja Ines Demiri zhvilloi një bashkëbisedim të shkëlqyer me nxënës nga shkolla e mesme – Eshel Hanasi.

Shoqata “Miqtë e Amerikës” i dërgon titullin “Mik i Kosovës” dhe qeleshe Netanyahut

Shoqata “Miqtë e Amerikës”, i ka dërguar edhe titullin “Mik i Kosovës”, akorduar kryeministrit të Izraelit

Mevi Rafuna: “Love in time of Holocaust”, një histori dashurie mes shqiptarëve dhe hebrenjve

Një rrëfim dashurie mes një djali shqiptar me emrin Astrit dhe vajzës hebreje Ana, gjatë Luftës II Botërore.

Bashkësia Hebreje-Bet Israel Kosova, aktivitet për Ditën e Holokausit

Bashkësia Hebreje-Bet Israel Kosova si çdo vit ,sot organizoi Ditën Ndërkombëtare Përkujtimore të Holokaustit.

Dita e Holokaustit, Osmani: Shqiptarët i mirëpritën refugjatët hebrenj me krahë hapur!

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, bëri homazhe te pllaka përkujtimore për hebrenjtë që u zhdukën në kampet e nazistëve

Ambasadorja Demiri merr pjesë në Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit

I pranishëm ishte edhe Eli Cohen, Ministër i Punëve të Jashtme të Shtetit të Izraelit.