“Diplomacia e qetë” dhe efikase e Joe Biden në konfliktin Izrael-Hamas

Armëpushimi i arritur mes Izraelit dhe Hamasit për çështjen e Gazës vazhdon të qëndrojë, ktheu vëmendjen tek përqasja e Presidentit amerikan Joe Biden ndaj sfidave ndërkombëtare.

Lufta hibride e Gazës

Në operacionet e tij të fundit kundër terrorizmit në Rripin e Gazës, Izraeli në mënyrë efektive u është kundërpërgjigjur të gjithë elementëve të luftës hibride të vendosur nga armiku, përveç një: Manipulimi dhe armatimi i mediave ndërkombëtare dhe mediave sociale.

Seth J. Frantzman: Kush është i pakënaqur me armëpushimin Izrael-Hamas?

Nga Seth J. Frantzman, gazetar ushtarak –
Kush është i pakënaqur me armëpushimin Izrael-Hamas?

Standardi i dyfishtë, Izraeli dhe Hamasi

Standardet e dyfishta janë më të këqijat. Hipokrizia për mua është më e keqja – Nga Hillel Fuld, bloger izraelit

Hillel Fuld: Hipokrizia e Hamasit dhe demokracia e Izraelit

Izraeli, demokracia e vetme në të gjithë rajonin, i vetmi vend me barazi të plotë për të tre fetë kryesore, i vetmi vend në të gjithë këtë rajon që beson në barazi.

Hamasi ka dështuar në pothuajse të gjitha frontet

Përqindja e lartë e shkatërrimeve të raketave së bashku me sjelljen e disiplinuar nga civilët izraelitë po e pengon Hamasin të vendosë ekuacionin e tij të dëshiruar. – Nga Yoav Limor, gazetar veteran dhe analist i mbrojtjes.

Zoti po e mbron me dorën e tij Izraelin!

Zoti po na dërgon helikopterë dhe ata quhen raketa “Iron Dome”. Shteti i Izraelit është një mrekulli e madhe. – Nga blogeri amerikano-izraelit, Hillel Fuld

Benjamin Netanyahu: Faleminderit miqve të shumtë të Izraelit në bashkësinë ndërkombëtare!

Fjala e Kryeministrit Benjamin Netanyahu, drejtuar popullit të Izraelit dhe bashkësisë ndërkombëtare

Izraeli po lufton në tre fronte

Izraeli është përfshirë në një raund të ri dhe të rrezikshëm luftimesh me palestinezët në tre fronte të ndara.

Hillel Fuld: Iron Dome, kupola e hekurt që po mbron Izraelin

Falë Kupolës së Hekurt, më në fund mund të mbrohemi dhe të sigurohemi që shteti i Izraelit të vazhdojë të sigurojë një strehë të sigurt për hebrenjtë në të gjithë botën.