Shkenca mjekësore izraelite, riparimi i valvulave pa operacion në zemër të hapur

Një kompani izraelite po zhvillon një procedurë minimalisht invazive për të rregulluar pamjaftueshmërinë e valvulës së zemrës kur një zëvendësim nuk është i nevojshëm.

Jonas Salk, hebreu që shpiku vaksinën dhe shpëtoi botën nga poliomeliti

Jonas Salk, biologjisti amerikano-hebre, e shkroi përjetësisht emrin e tij në historinë e mjekësisë, si shpikësi i vaksinës së parë kundër poliomielitit. Nëse ai do ta patentonte vaksinën, ai do të kishte fituar rreth 7 miliardë dollarë.

Dronë specialë për furnizime mjekësore në spitalet e Izraelit

Izraeli do të jetë vendi i parë në botë që do të ketë një rrjet të furnizimeve mjekësore urgjente me dronë

Teknologjia izraelite në mjekësi, ambasadori Canaj takon Daniel Weisz

Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Dr. Bardhyl Canaj, zhvilloi një takim pune me Daniel Weisz, sipërmarrës izraelit në fushën e Turizmit Mjekësor,

Projekti i ri i Google në Izrael synon të përdorë Inteligjencën Artificiale, për të ndihmuar në zbulimin e kancerit të zorrës së trashë

Verily Life Sciences hap qendrën e R&D në Izrael. Do të jetë partner me spitalin e Jeruzalemit për të parandaluar dhe menaxhuar sëmundjet

CorNeat Vision, kompania izraelite që ndihmon njerëzit e verbër të shohin përsëri

Ata janë të suksesshëm në vlerësimin e tyre të teknologjisë dhe puna e tyre tashmë është njohur globalisht. – Shkrimi i blogerit të teknologjisë, Hillel Fuld, është botuar në gazetën izraelite “The Jerusalem Post”.

Ilaçi i ri izraelit shëroi brenda pak ditësh 29 nga 30 rastet e COVID të moderuara/serioze

Medikamenti i zhvilluar në Ichilov moderon përgjigjen imune, ndihmon në parandalimin e stuhisë vdekjeprurëse të citokinës, thonë studiuesit; 29 nga 30 pacientë provë të fazës 1 u larguan nga spitali brenda 3-5 ditësh

I pari në botë, Izraeli fillon vaksinimin nga mosha 16 vjeç

Ministria e Shëndetësisë, siç u tha, udhëzoi katër fondet shëndetësore kombëtare të vendit dhe të gjitha spitalet për të vaksinuar këdo mbi moshën 16 vjeç.

Dr.Alimehmeti: Super lajm nga vaksinimi në Izrael

Epídemiologu i njohur, Ilir Alimehmeti ka dhënë një lajm të mirë nga Izraeli

Shpresë nga Izraeli, vaksinimi jep efekt: Zvogëlohet me 50% transmetueshmëria e virusit

Një “rreze shprese” nga Izraeli! Vendi është bërë model sa i përket shpejtësisë së vaksinimeve në të gjithë botën. Duket se fushata ka sjellë efektin pasi doza e parë e vaksinës Pfizer/BioNTech arriti të zvogëlojë transmetueshmërinë e koronavirusit me 50% .