“Lulja e Vlorës” e Dr. Anna Kohen tashmë në Jewish Book Council

“Lulja e Vlorës” e Dr. Anna Kohen tashmë edhe në Seksionin e Librave të Këshillit të Librit Hebre (Jewish Book Council)

Mossad dhe filmat – si spiunët izraelitë pushtuan ekranet

Drama hit ‘Teheran’ është e fundit në një seri thrillerash që tregtojnë në mistikën e shërbimit sekret të Izraelit

Mikhail Gurevich, projektuesi ruso-hebre i avionëve MiG që përdoreshin në Shqipëri

Rusia mburret me avionët e saj MiG, dhe madje flota historike e avionëve shqiptarë (me bazë në Kuçovë) ishin prodhime MiG të versioneve të ndryshme. Por, arkitekti i avionëve të famshëm ishte një ruso-hebre: Mikhail Iosifovich Gurevich (12 janar 1893-12 nëntor 1976).

Hebreja Hedy Lamarr, yll i Hollivudit që shpiku sistemin bazë të WiFi

Babai i saj, Emil, ishte nga hebrenjtë e Ukrainës së sotme, ndërsa nëna, Trude, një pianiste nga hebrenjtë e Hungarisë.

Ambasadori amerikan (1930-1933), Herman Bernstein: Në Shqipëri nuk gjeta antisemitizëm

Herman Bernstein nxiti marrëdhëniet SHBA-Shqipëri dhe u mrekullua nga komuniteti i lulëzuar hebre i Shqipërisë

“L’Univers Israélite”: Mjeku hebre që shëroi Mbretëreshën Geraldinë

Profesori Weibel, një refugjat hebre nga Vjena, u kujdes për shëndetin e bashkëshortes së Mbretit Zog

Izraeli ka jetëgjatësinë e 10-të më të lartë në botë

Jetëgjatësia mesatare në Izrael është 83.49 vjeç, krahasuar me 85.29 në Hong Kong dhe 75.73 në Letoni

Kol Bib Mirakaj, ministri i Brendshëm që shpëtoi 2000 hebrenj!

Hebrenjtë në Romë i dhuruan dy shkopinj me pjesë qelibari, si shenjë kujtimi të mirënjohjes së tyre të paharrueshme

Pele kurohej në spitalin izraelit “Albert Einstein” në Brazil

Një grup i komunitetit hebre në Sao Paulo ndërtoi spitalin “Albert Einstein” në 1971, më i miri në Amerikën Latine

Hebreu Stanford Ovshinsky, “babai” i baterive të celularëve dhe DVD-ve

Për shkak të kontributit të tij radikal në shkencë, ai krahasohet me Albert Ajnshtajnin, por dhe me Tomas Edisonin