Netanyahu: Nuk do të lejojmë ambiciet bërthamore të Iranit, edhe me koston e ‘fërkimit me SHBA’

Duke folur në ceremoninë e inaugurimit për shefin e sapoemëruar të Mossad David Barnea, Netanyahu i quan SHBA “miku ynë më i madh” por thotë se një Iran bërthamor mund të kërcënojë vazhdimin e ndërmarrjes sioniste.

A po lajnë përfundimisht shtetet arabe duart e tyre nga palestinezët?

Qeveritë praktike po kërkojnë marrëdhënie të ndërsjellta me Izraelin.

Gazeta “Israel Hayom”/ Emocionuese: Kosova marshim për Izraelin!

Në Prishtinë, kryeqyteti i Kosovës, disa demonstrues u mblodhën për një demonstrim simbolik të mbështetjes për shtetin hebre • “Mbështetësim paqen dhe unitetin”, thanë protestuesit

Elisabeth Vrato: Gjyshi im, Kadri Cakrani, shpëtoi 600 hebrenj në Berat gjatë Holokaustit

Gazeta e madhe izraelite “Israel Hayom” shkruan për komandantin e rajonit të Beratit, Kadri Cakrani, i cili me aktet e tij shpëtoi nga vdekja qindra refugjatë hebrenj nga pushtuesit nazistë, madje duke rrezikuar jetën e tij duke fshehur disa në shtëpinë e tij.

Një mesazh i vendosur për Islamin radikal

Lidhjet e sapo-krijuara të Izraelit me Kosovën, një vend me shumicë myslimane, janë jashtëzakonisht simbolike për Evropën dhe botën myslimane në tërësi.

Ish-spiunët e Mossad “pushtojnë” Hollywood me agjencinë Spy Legends

SPYLEGENDS, e themeluar nga ish-agjenti i Mossad Avner Avraham, punëson ish-anëtarë të inteligjencës dhe forcave të sigurisë nga Izraeli dhe jashtë saj.

Biden është thellësisht i përkushtuar ndaj Izraelit

Duke pasur parasysh çështjet që qeveritë Amerikane dhe Izraelite diskutojnë çdo ditë, asnjëra palë nuk mund ta lejojë veten të presë me procesin e koordinimit të përparësive dhe ndërtimin e besimit.

Komiteti Këshillëdhënës miraton “D”, si shefin e ardhshëm të Mossad

Anëtari veteran i agjencisë “D.” do të pasojë Yossi Cohen, i cili është planifikuar të japë dorëheqjen në qershor 2021 pas katër vjet e gjysmë.

Shefi i Ushtrisë paralajmëron Iranin: Mos guxo të sulmosh Izraelin, do ta paguash shtrenjtë!

Duke vënë në dukje një rritje të fundit të kërcënimeve iraniane, Shefi i Shtabit i IDF Gjeneral Lt Aviv Kochavi thotë se hapat hakmarrës “janë përgatitur dhe provuar”.

Trump dhe Netanyahu po bëjnë histori në Lindjen e Mesme

Shanset për arritjen e paqes me palestinezët rriten ndërsa rrethi i jashtëm i paqes me shtetet arabe mbyllet më fort rreth nesh. Por kjo nuk do të jetë paqja skematike e dy shteteve për dy popuj që bashkësia ndërkombëtare ka paralajmëruar për shumë vite. Më e rëndësishmja, nuk do të jetë një paqe e shënuar me tërheqje dhe evakuim të vendbanimeve.