“Israel Hayom”, speciale për Kosovën: Arritje historike. Thaçi: Vazhdim i miqësisë

Gazeta e madhe izraelite “Israel Hayom” i ka kushtuar një artikull të posaçëm njohjes së Kosovës nga Iraeli, me titull “Arritje historike”, duke veçuar reagimin e presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, dhe mbajtjen e premtimit për hapjen e ambasadës kosovare në kryeqytetin e Izraelit, në Jerusalem.

Kosova është një provë e karakterit moral të Izraelit

Gazeta e madhe izraelite “The Jerusalem Post:” Vendosja e marrëdhënieve diplomatike me Kosovën do të forconte besueshmërinë e Izraelit si një mbështetës i drejtësisë.

Media izraelite: Universiteti “Luarasi” nderon me titull Konsullin Avraham Rinot

Media izraelite News1.co.il i ka kushtuar një artikull vlerësimit të profesorit izraelit Avraham Rinot nga universiteti “Luarasi” në Shqipëri me titullin “Doctor Honoris Causa”.

Kujtimi i së kaluarës / Ndërtimi i urave të reja – Izrael & Shqipëri

Analistja e njohur izraelite, Carrie Hart, shkruan në “The Times of Israel”, në lidhje me inagurimin e Memorialit të Holokaustit në Tiranë dhe ngritjen e urave të reja të bashkëpunimit midis Izraelit dhe Shqipërisë.

“The Jerusalem Post”: Shqipëria nderon vendasit që shpëtuan hebrenjtë gjatë Holokaustit me një Memorial

Gazeta e madhe izraelite “The Jerusalem Post” shkruan për Memorialian e Holokaustit të inauguruar pak ditë më parë në Tiranë: “Shqiptarët mbrojtën hebrenjtë pavarësisht forcave naziste gjermane që pushtuan vendin.”

“The Times of Israel”: Shqipëria inauguron Memorialin e Holokaustit për të nderuar vendasit që mbrojtën hebrenjtë

Gazeta e madhe izraelite shkruan për inaugurimin e Memorialit të Holokaustit në Tiranë, duke theksuar rolin e shqiptarëve në shpëtimin e hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore.

“The Jerusalem Post”: Kosova shpall Hezbollah si organizatë terroriste

Gazeta izraelite: Republika e Kosovës ka shpallur zyrtarisht organizatë terroriste si krahun ushtarak edhe krahun politik, deklaroi Meliza Haradinaj, Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, të martën në Twitter.

Gazeta izraelite “Israel Hayom”: “Fjala e Nderit” shpëtoi hebrenjtë në Shqipëri

Gazeta e madhe izraelite “Israel Hayom” ka botuar një speciale rreth shpëtimit të hebrenjve në Shqipëri me titull “Fjala e Nderit”.

Mediat izraelite shkruajnë për dëbimin e spiunëve iranianë nga Shqipëria

Gazeta më e madhe izraelite, “Israel Hayom” shkruan se diplomatët iranianë u dëbuan për veprimtari të papajtueshme me statusin e tyre diplomatik, fraza e cila shpesh përdoret në rastet e spiunimit.

Vrasja e Soleimanit, kush ja siguroi informacionin SHBA-ve mbi vendndodhjen e gjeneralit

Burimi një shërbimi inteligjent perëndimor tha se, zyrtari, i cili ka qenë në kontakt me amerikanët për një kohë të gjatë, kishte vendosur një kusht që amerikanët të mos e eliminonin Soleimanin në Siri. Amerikanët kishin hakuar gjithashtu telefonin e Abu Mahdi al-Muhandis, zëvendës komandant i milicisë pro-iraniane shiite, i cili u vra së bashku me gjeneralin iranian.