Izraeli prodhon fashon që ndalon rrjedhjen e gjakut brenda pak sekondave

Fashoja WoundClot bëri bujë ndërkombëtare në 2016, kur kompania mjekësore izraelite prapa saj, Core Scientific Creations (CSC), e hodhi në treg atë.. CSC tani e shet WoundClot dhe furnitura të tjera mjekësore te distrubutorët e 32 vendeve përfshirë Italinë, Francën, Britaninë, Polonisë, Rumaninë, Indinë, etj.

Shkencëtarët izraelitë zbulojnë mbrojtjen kundër malaries, 500 mijë veta vdesin çdo vit

Rreth gjysma e popullsisë në botë është në rrezik të kontraktimit të malaries, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) dhe mbi 200 milionë raste të malaries u zbuluan vetëm vitin e kaluar.

Ky robot i shpikur në Izrael bën “punën e pistë”, Toibot pastron tualetin

Në Izrael dallohen për fantazinë e tyre, por këtu flasim për ato teknologjike. Nuk mund të mungonte kurrsesi edhe ky robot, i destinuar për të pastruar tualetin, apo “punën e pistë” në banjë, duke pastruar dhe dezinfektuar atë. Është kompania izraelite, Toibot, që ka ndërtuar këtë robot. Ajo është themeluar nga dy sipërmarrës: David Alush dhe Daniel Tokarev.

Top 10 shpikjet izraelite, nga Netafim tek USB – nga Waze te Viber

Izraeli është atdheu i shumë shpikjeve, që përdoren nga të gjithë në jetën e përditshme. Ka shumë lista “Top 10”, dhe gjithkush mund të ndërtojë një listë të tijën, pasi janë qindra shpikje gjatë dekadave të fundit

SafeSed, nga Izraeli vjen pajisja që garanton pacientin gjatë anestezisë

Kompania BreatheVision ka prodhuar SafeSed, një pajisje  që mund të vishet e që duket si një rrip electroencephalogram. Kryerja e mpirjes për një operacion ndonjëherë mund të jetë më e rrezikshme sesa vetë procedura kirurgjikale.

Hera e parë në botë: Izraeli bën transplantin e kockës së rritur në laborator

Për herë të parë në botë: një izraelit merr transplantin e kockave të rritur në laborator. Një transplantim i rrallë i eshtrave u krye te një burrë izraelit në Qendrën Mjekësore Emek në Afula.

Izraeli shpik robotin “Sweeper” që mbledh frutat, i duhen vetëm 24 sekonda

Makina është zhvilluar nga një konsorcium që përfshin hulumtuesit nga Universiteti Ben-Gurion i Negevit

E përdorin të gjitha, por pak e dinë se depilatori është shpikur në Izrael

Depilatori Epilady është shpikur nga dy inxhinierë izraelitë – Yair Dar dhe Shimon Yahav – në vitin 1985

Robert Adler, hebreu që shpiku telekomandën e televizorit

Fizikanti ia kushtoi tërë jetën e tij inovacioneve në industrinë e prodhimeve të apareteve dhe pajisjeve televizive

NozNoz, pajisja hundore që ju ndihmon të humbni peshë

Pajisja zvogëlonaromën e ushqimit. Insert hundor u shpik nga Beck Medical me qendër në Givat Ada në Izrael.