“Kit 300”, teknologjia izraelite e kamuflazhit revolucionarizon fushën e betejës

“Kit 300”, një teknologji maskimi izraelite po ndryshon ekuacionin, duke çuar në një “revolucion në fushën e betejës”, pasi u mundëson ushtarëve të vijës së frontit të veprojnë në afërsi të forcave armike, por që nuk mund të shikohen prej tyre.

Si po e luftojnë terrorizmin shërbimet inteligjente izraelite

Terrorizmi ka qenë dhe mbetet një nga sfidat më të mëdha ndërkombëtare.

Seks dhe spiunazh, si e vodhi Mossad fjalimin sekret të Hrushovit ku denonconte Stalinin

Nga libri “Mossad: Misionet e mëdha të Shërbimit Sekret Izraelit” i autorëve Michael Bar-Zohar & Nissim Mishal

Operacioni “Entebbe”, misioni më spektakolar i Mossad

Nga libri “Mossad: Misionet e mëdha të Shërbimit Sekret Izraelit” i autorëve Michael Bar-Zohar & Nissim Mishal

Si u bë shërbimi inteligjent izraelit, një nga më efikasët në botë

U desh pak kohë që Mossad të shndërrohej në një pikë referemi në mbarë botën e spiunazhit

Ish-agjenti i Mossad, Avner Avraham: Mesazhi që Izraeli i dha botës me kapjen e Adolf Eichman

Avner Avraham, ish-agjent i Mossad, themelues i Spy Legends dhe ekspert kryesor në promovimin e gjyqir të Eichmann në botë.

Si po i krijon Izraeli super ushtarët e së ardhmes

Teknologjia do t’iu mundësojë skuadrave luftarake të këmbësorisë të stërviten dhe të luftojnë pa probleme

Unit 8200, njësia sekrete ushtarake që rrit gjenitë izraelitë

Njësia e super sofistikuar ku bashkohen ushtarakë, matematicienë, programuesë, talente në fushën e teknologjisë së lartë

Izraeli ndër 10 vendet më të fuqishme në botë

US News: Shteti hebre ka ushtrinë e 4-të më të fortë, është i 6-ti më me ndikim në planet dhe fuqia e 10-të më e fortë

Si u bë vrasës për llogari të Mossadit njeriu i besuar i Hitlerit

Historia e pabesueshme e Otto Skorzeny, nga një nazist i bindur në agjent të shërbimit izraelit