“Përtej detyrës”, ekspozita mbi diplomatët që shpëtuan hebrenjtë në COD

Në bibliotekën e Qendrës për Hapje dhe Dialog (COD – Center For Openness And Dialogue) që ndodhet brenda ambienteve të Kryeministrisë, në Tiranë, është hapur ekspozita mbi diplomatët që shpëtuan hebrenjtë gjatë Luftës së Dytë Botërore, e titulluar “Përtej detyrës” (“Beyond Duty”).

Ekspozita ka tërhequr vëmendjen, sidomos të gjimnazeve të Tiranës. Ajo përkujton viktimat e holokaustit.

Lexo më shumë

Shqiptarët e Izraelit festojnë Pavarësinë: shqiponjë dhe flamur kuqezi

Komuniteti shqiptaro-hebre që jeton në Izrael festoi Festën e Pavarësisë. Mori pjesë ambasadori Bardhyl Canaj