Pritje e ngrohtë për Kryeministrin Netanyahu në Varna të Bullgarisë

Në Aeroportin e Varnës u mirëprit nga kryetari i kryeqytetit detar Ivan Portnich

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, mbërriti në Varna në një vizitë pune me ftesë të kryeministrit bullgar, Bojko Borisov. Ai shoqërohet nga gruaja e tij Sara Netanjahu.

Në Aeroportin e Varnës të ftuarit u mirëpritën nga kryetari i kryeqytetit detar Ivan Portnich, Ambasadori i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Bullgarisë në shtetin e Izraelit. Dimitar Mihailov,  Komandanti i Marinës Admirali Mitko Petev dhe Ambasadorja e Izraelit në Bullgari, Iri Lillian.

Më vonë delegacioni zyrtar udhëtoi në rezidencën Euxinograd, ku do të mbahet një takim kokë më kokë midis kryeministrave të Bullgarisë dhe Shtetit të Izraelit.

 

Shqiptarët e Izraelit festojnë Pavarësinë: shqiponjë dhe flamur kuqezi

Komuniteti shqiptaro-hebre që jeton në Izrael festoi Festën e Pavarësisë. Mori pjesë ambasadori Bardhyl Canaj