Libri i lutjeve hebraisht i Marilyn Monroe del në ankand

Libri fetar është botuar në 1922. Oferta fillestare është 4.600 dollarë

Një libër lutjesh që përdorin hebrenjtë, ose siddur, dhe që i përkiste aktores së famshme amerikane, Marilyn Monroe, do të shitet në ankand muajin e ardhshëm.

Libri, i cili u botua në vitin 1922, po shitet në një ankand nga J. Greenstein & Co. më 12 nëntor në Cedarhurst, Long Island. Oferta e fillimit është 4.600 dollarë.

Monroe u konvertua në judaizëm në vitin 1956 para martesës së saj me shkrimtarin hebreo-amerikan Arthur Miller. Edhe pse çifti u divorcua pesë vjet më vonë, bomba bionde tha se nuk do ta braktiste besimin e saj të ri.

Rabini Robert Goldburg i Mishkan Congregation Izrael në Neë Haven, Connecticut, i cili mbikëqyri konvertimin e saj dhe zyrtarizoi në dasmën e saj me Miller, tha se “ajo i tha atij se ajo ishte ende e angazhuar për të qenë hebreje”.

Libri fetar (siddur) është duke u shitur në emër të pronarit të saj aktual, një amerikan që jeton në Izrael, i cili e bleu atë nga pasuria e Monroe në vitin 1999. Libri i lutjes më parë ishte vënë në ankand në vitin 2017, por nuk arriti të shitej.

Monroe e ka përdorur atë, madje ka mbajtur edhe shënime me dorën e saj, teksa pjesa e pasme e kapakut është pothuajse e shkëputur.

Lexo më shumë

Shqiptarët e Izraelit festojnë Pavarësinë: shqiponjë dhe flamur kuqezi

Komuniteti shqiptaro-hebre që jeton në Izrael festoi Festën e Pavarësisë. Mori pjesë ambasadori Bardhyl Canaj